NEA

Καθυστερεί να μπει στην παραγωγή το Ineos Grenadier

Τελικά το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να λανσαριστεί ο αντίπαλος του Land Rover Defender που θα έχει αντάξιες 4×4 δυνατότητες.

Πρόκειται για το Grenadier SUV της εταιρίας Ineos, που όπως τονίζεται η πετροχημική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Jim Ratcliffe στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα κατασκευάσει το off-roader στο Hambach της Γαλλίας, ξεκινώντας στα τέλη του 2021.

Οι ομοιότητες μεταξύ Defender και Grenadier είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, καθώς και τα δύο έχουν ένα «τετράγωνο» αμάξωμα χωρίς καμπύλες για χάρη της πρακτικότητας. Στο μεταξύ ήδη περισσότερα από 130 πρωτότυπα δεύτερης φάσης θα δοκιμαστούν σε ακραία περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο.

Οι κινητήρες και τα κιβώτια θα είναι προέλευσης BMW, ενώ το Grenadier θα κατασκευάζεται στην Αυστρία από την Magna Steyr. «Έχουμε μόνο μία ευκαιρία. Να τα καταφέρουμε. Για το λόγο αυτό, οι στόχοι ποιότητας και απόδοσης για το Grenadier παραμένουν πρωταρχικοί», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ineos Automotive, Dirk Heilmann.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!