NEAPINED

Επίσημο: Ηλεκτρική Lamborghini μετά το 2025!

Η είδηση επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, με την εταιρία να περνά στη νέα εποχή του εξηλεκτρισμού.

Όπως ήταν αναμενόμενο η υβριδοποίηση των επόμενων Lamborghini ξεκινά και μέχρι το 2024 θα έχει ολοκληρωθεί με την προσθήκη ήπιων υβριδικών συστημάτων που θα βοηθήσουν την εταιρία να μειώσει κατά 50% τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2025 (όπου θα ισχύσει το Euro 7). Από εκεί και πέρα και μέχρι το 2030 θα λανσαριστεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής μάρκας, το οποίο θα είναι ένα δίπορτο τετραθέσιο GT.

Συγκεκριμένα, μέσα στην χρονιά θα παρουσιαστούν δύο V12 μοντέλα. Δεν θα είναι εντελώς νέα, αφού θα δούμε μια σπέσιαλ έκδοση της Aventador που θα αποτίνει φόρο τιμής στην Countach, ενώ η άλλη θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του V12 στην ατμοσφαιρική του μορφή.

Από τo 2023 θα παρουσιαστούν δύο νέα υβριδικά μοντέλα που θα είναι το αποτέλεσμα επένδυσης 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, την μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρίας. Το πρώτο θα είναι μια νέα υβριδική Lamborghini, αφού η Sian είναι εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, ενώ το δεύτερο θα είναι ο αντικαταστάτης της Aventador ή μία PHEV έκδοση της Urus. Μέχρι το 2024 θα έχει παρουσιαστεί και ο διάδοχος της Huracan με έναν υβριδικό V8.

Για να περάσουμε στο 2025 όπου θα παρουσιαστεί ένα τέταρτο μοντέλο που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη της δεκαετίας. Το πιο πιθανό είναι μία Lamborghini διάταξης 2+2 με GT χαρακτήρα και που θα βασίζεται στο εξελιγμένο πλαίσιο της Taycan ή του e-Tron GT. Όσο για τις μπαταρίες αυτές πιθανότατα να είναι τεχνολογίας solid-state.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!