ΑΓΩΝΕΣ

Δείτε μέσα σε πέντε λεπτά το Μονακό να μετατρέπεται σε πίστα [video]

Το φημισμένο πριγκιπάτο είναι ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς και από τα πιο πλούσια μέρη στον κόσμο. Το πρώτο Grand Prix διεξάχθηκε το 1950.

Με εξαίρεση την περσινή χρονιά λόγω της πανδημίας το GP του Μονακό δεν απουσίασε ποτέ από το πρόγραμμα της Formula 1. Είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες, δύσκολες για τους οδηγούς και βαρετές για θέαμα πίστες αλλά με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που δίνει διαφορετική λάμψη στο πρωτάθλημα της F1.

H βασική χάραξη παραμένει ίδια εδώ και πάνω από έξι δεκαετίες και στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε πως μετατρέπεται μία κανονική πόλη σε μία πίστα με τις προδιαγραφές της F1.

Κάθε χρόνο περίπου το 1 τρίτο της διαδρομής των 3,3 χιλιομέτρων σχεδιάζεται και ξαναφτιάχνεται από την αρχή. Οι περισσότερες υποδομές είναι προσωρινές κατασκευές, μεταξύ των οποίων και το γκαράζ των pits αλλά και ο χώρος των δημοσιογράφων.

Για να έχετε μία ιδέα, χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να στηθεί ολόκληρη η τεχνική βάση, με αρκετό χώρο για τους μηχανικούς τους τεχνικούς αλλά και την φιλοξενία όλου του προσωπικού των 12 ομάδων.

Αναλυτικά οι ώρες διεξαγωγής:

Σάββατο, 22 Μαΐου
13:00, Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών
16:00, Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή, 23 Μαΐου
16:00: Αγώνας

Όλες οι διαδικασίες του GP θα καλυφθούν τηλεοπτικά από το COSMOTE TV SPORT5 και τα κανάλια ERT2 και ERT2 HD.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!