ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το νέο ηλεκτρικό όχημα του Πάπα Φραγκίσκου θα έχει ανακυκλωμένα πλαστικά από τον ωκεανό

Η Fisker Inc (FSR.N) με έδρα το Λος Άντζελες σχεδιάζει να προμηθεύσει το πρώτο καθαρό ηλεκτρικό όχημα για τον Πάπα Φραγκίσκο το επόμενο έτος.

Το οποίο θα έχει χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως ηλιακή οροφή και μοκέτες από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια από τον ωκεανό. Σημειώνεται ότι το Ocean Sport θα διαθέτει, μεταξύ άλλων έναν ανασυρόμενο γυάλινο θόλο και βιώσιμα εσωτερικά υλικά.

Οι συνιδρυτές Henrik Fisker, πρώην σχεδιαστής της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελείας Aston Martin (AML.L), και η Dr. Geeta Gupta-Fisker συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό, δήλωσε η εταιρεία.

«Εμπνεύστηκα να διαβάζω ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι πολύ προσεκτικός για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για τις μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο Fisker.

Στην Ευρώπη η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Ocean σχεδιάζεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο, μέσω της κατασκευαστικής σύμβασης Magna International Inc (MG.TO). Η εταιρεία δεν αποκάλυψε το κόστος του τροποποιημένου οχήματος που προορίζεται για τον Πάπα, αλλά το Fisker Ocean ξεκινά από 37.499 $ στις Ηνωμένες Πολιτείες και 32.000 ευρώ (39.152 $) στη Γερμανία.

Πέρυσι, εξάλλου, ο Πάπας Φραγκίσκος έλαβε ένα υδρογόνο Toyota Mirai, ειδικά σχεδιασμένο για να εξασφαλίσει την βιώσιμη κινητικότητά του.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!