NEA

Μια σπέσιαλ Alfa Romeo 155 V6 Ti για ένα εκατομμύριο δολάρια

Το συγκεκριμένο αγωνιστικό Alfa Romeo 155 συμμετείχε σε διάφορα πρωταθλήματα τουρισμού στην Ευρώπη.

Το 1996 έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα ITCC (Italian Touring Car Championship) με οδηγό τον Nicola Larini και νίκες στο Interlagos και στο Mugello. Είχε και pole position στο Magny-Cours, ενώ την επόμενη σεζόν συμμετείχε στο Alfa Corse. Στα επόμενα χρόνια άλλαξε δύο φορές ιδιοκτησία και το 2018 εξάχθηκε στην Γερμανία για να προετοιμαστεί από την Scuderia Gran Tourismo για το πρωτάθλημα κλασικών DTM Classics Series.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο του αυτοκινήτου μόνο την τελευταία πενταετία οι αναβαθμίσεις και οι βελτιώσεις έχουν ξεπεράσει τις 350.000 ευρώ. Και κατά μια έννοια η εν λόγω 155 V6 TI ITC τα έχει βγάλει τα λεφτά της με νίκη στο DTM Classics στο Norisring τον Ιούλιο του 2017.

Κάτω από το καπό του υπάρχει ένας V6 των 2,5 λίτρων με ελαφρύ μπλοκ, περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών και ανάλογα αγωνιστικές βελτιώσεις με όριο στις 11.900 σ.α.λ. Η ισχύς πλησιάζει τα 500 άλογα που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω σειραϊκού κιβωτίου 6 σχέσεων της Xtrac για ένα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δλ. και τελικά στα 300+ χλμ./ώρα.

Τώρα, αυτή η υπέροχη κατασκευή πωλείται από την RM Sotheby’s με εκτιμώμενη τιμή τις 700.000-800.000 ευρώ. Αν σας περίσσευαν, θα τα δίνατε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!