NEA

Czinger 21C: Με 1.267 άλογα… Καλιφόρνιας [video]

Η εταιρία Czinger έχει την βάση της στην Καλιφόρνια, και στις αρχές του 2020 είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο με την ονομασία 21C.

Μετά από ένα και πλέον χρόνο, η Czinger Vehicles θα κατασκευαστούν μόλις 80 από αυτά τα αυτοκίνητα χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε για την τιμή του. Σύμφωνα με την εταιρία έχουν γίνει και κάποιες αλλαγές στο γενικότερο σχέδιο, και το αεροδυναμικό πακέτο του αυτοκινήτου. Παρά τον χαρακτήρα του έχει αρκετά χαμηλές εκπομπές ρύπων και μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες μορφές βενζίνης, ακόμα και συνθετικά καύσιμα.

Και αυτό επειδή το σύστημα πρόωσης είναι υβριδικό, με έναν V8 βενζίνης χωρητικότητας 2,88 λίτρων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ που ενσωματώνονται πάνω σε κάθε έναν από τους εμπρός τροχούς. Συγκεκριμένα, η ισχύς φθάνει στα 1.267 άλογα, τα οποία είναι αρκετά αν σκεφτεί κανείς ότι το βάρος του είναι στα μόλις 1.240 κιλά. Για όσους πάντως όλα αυτά δεν είναι αρκετά, η Czinger θα έχει και ένα upgrade με 100+ επιπλέον ίππους, φθάνοντας συνολικά στους 1.367.

Χάρη και στην τετρακίνηση, οι επιδόσεις είναι απίστευτες, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ πάντα από στάση για να φτάσει τα 300 χλμ./ώρα χρειάζεται 13,8 δευτερόλεπτα και 21,3 δευτερόλεπτα για τα 400 χλμ./ώρα. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 452 χλμ./ώρα, σε μία ειδική διαμόρφωση “vmax” για τον κινητήρα και την μετάδοση. Το κιβώτιο είναι ένα πανάλαφρο μηχανικό επτά σχέσεων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!