ΑΓΩΝΕΣ

GP Αζερμπαϊτζάν: Απρόσμενη νίκη για τον Perez, άτυχος ο Verstappen, δράμα και για τον Hamilton!

O Sergio Perez σημείωσε στο Μπακού τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα της Formula 1. Πρωταγωνιστής τα λάστιχα της Pirelli που έφεραν τα πάνω-κάτω στον αγώνα με το βάθρο να συμπληρώνουν οι Vettel (Aston Martin) και Gasly (Alpha Tauri).

H τύχη δεν ήθελε καθόλου τον Max Verstappen στο Μπακού: ενώ ήταν με άνεση πρώτος χωρίς να απειλείται ένα σκάσιμο στον πίσω δεξιό τροχό του τον οδήγησε στις μπαριέρα και εκτός αγώνα. Έτσι η νίκη στο Αζερμπαϊτζάν έμεινε μεν στην Red Bull αλλά πήγε στοn Perez, ο οποίος τερμάτισε μπροστά από τους Vettel και  Leclerc. Με το Γερμανό να ανεβαίνει μετά από αρκετό καιρό στο βάθρο και για πρώτη φορά με την Aston Martin. Χαμόγελα για τον Alonso, πρώτος φετινός βαθμός για τον Raikkonen.


Ο Stroll εγκατέλειψε στον 31ο γύρο αφού λόγω του πίσω αριστερού του ελαστικού στέλνοντας το μονοθέσιο στην μπαριέρα.

Πέντε γύρους μετά το ίδιο έπαθε και ο Verstappen στην μεγάλη ευθεία και ευτυχώς δίχως άλλες συνέπειες πέρα από την καταστροφή του αγώνα του. Το safety car έκανε μια ακόμη εμφάνιση για να καθαριστεί η πίστα με την Pirelli να λέει πως πιθανότατα τα κομμάτια από το μονοθέσιο του Stroll να ευθύνονται για την ατυχία του Verstappen. Σκισίματα βρέθηκαν και στα λάστιχα του Hamilton.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα ο Hamilton πετάχτηκε μπροστά από τον Perez αλλά στην πρώτη στροφή δεν πρόλαβε να φρενάρει (είχε ξεχάσει να αλλάξει την θέση του διακόπτη για την κατανομή πέδησης ανάμεσα στους δύο άξονες) και βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τελευταία θέση και να τερματίσει εκτός 10άδας.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν που είχε ενδιαφέρον μέσα από όλο αυτό το χαμό και την Ferrari να συγκεντρώνει βαθμούς ανεβαίνοντας μια θέση στο κατασκευαστών.

Επόμενος αγώνας στη Γαλλία (20 Ιουνίου, στις 15:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button