NEA

Διακριτική ανανέωση για τις BMW X3 και Χ4

Οι ανανεωμένες BMW X3 και BMW X4 θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Chengdu Motor Show στην Κίνα (27 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου), ενώ η ευρωπαϊκή πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο (7-12 Σεπτεμβρίου).

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε τις facelift εκδοχές τόσο της X3 όσο και της X4, μαζί με τις κορυφαίες εκδόσεις M Competition. Και τα δύο SUV της BMW έχουν αναβαθμιστεί με μεγαλύτερη (αλλά όχι πολύ μεγάλη) μάσκα, πιο λεπτούς προβολείς, νέους προφυλακτήρες με τριγωνικού σχήματος κάθετες εισαγωγές αέρα κ.α. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι ακόμα πιο περιορισμένες με λίγο διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα και νέας σχεδίασης προφυλακτήρες.

Οι εκδόσεις Μ έχουν πιο επιθετική σχεδίαση με διάφορα αεροδυναμικά πρόσθετα και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα για καλύτερη ψύξη των κινητήρων. Διαφορετική είναι και η σχεδίαση των προφυλακτήρων τους ενώ υπάρχουν και αρκετές σπορ πινελιές περιμετρικά του αμαξώματος.

Οι νέες BMW X3 και BMW X4 υιοθετούν την κεντρική κονσόλα της τρέχουσας BMW Σειράς 4. Το ανεξάρτητο κεντρικό Control Display με λειτουργία αφής προσφέρει τώρα μία οθόνη 10,25”, στάνταρ σε όλα τα οχήματα. Μία έκδοση 12,3” της οθόνης αφής διατίθεται επίσης προαιρετικά. Ο σημαντικά βελτιωμένος στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει τώρα σπορ καθίσματα με καλύμματα από μία νέα γενιά Sensatec με υφή Ray και διάτρητες κεντρικές επιφάνειες, καθώς και αυτόματο έλεγχο κλιματισμού 3 ζωνών.

Η νέα BMW X3 και η νέα BMW X4 δείχνουν την επέκταση του εξηλεκτρισμού με σύγχρονη υβριδική τεχνολογία σε συνδυασμό και με τα επτά συστήματα κίνησης που διατίθενται στη Γερμανία. Εκτός από την BMW X3 xDrive30e με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, που κατασκευάζεται από το Δεκέμβριο του 2019, όλοι οι 4-κύλινδροι και 6-κύλινδροι κινητήρες στα δύο νέα μοντέλα χρησιμοποιούν τώρα ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt.

Επτά επιλογές κινητήριων συνόλων διατίθενται για τις «νέες» X3 και X4, που καλύπτουν ένα φάσμα ισχύος από 184 έως 360 ίππους. Μεταξύ αυτών είναι τρεις κινητήρες diesel: με 190 ίππους στις X3 xDrive20d / X4 xDrive20d, με 286 ίππους στις X3 xDrive30d / X4 xDrive30d και με 340 ίππους στις X3 M40d / X4 M40d. Τα βενζινοκίνητα μοντέλα είναι οι X3 xDrive20i / X4 xDrive20i με 184 ίππους, οι X3 xDrive30i / X4 xDrive30i με 245 ίππους, καθώς και οι X3 M40i / X4 M40i με 360 ίππους.

Η X3 xDrive30e plug-in hybrid δίνει το παρών στην κατηγορία Sports Activity Vehicle. Το σύστημά της αποτελείται από έναν 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, του οποίου η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Η συνολική ισχύς του συστήματος των 292 άλογα μπορεί να αυξηθεί κατά 30 kW με προσωρινή χρήση της μέγιστης ισχύος του ηλεκτροκινητήρα. Αυτός έχει μία μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης που επιτρέπει αυτονομία έως 50 km.

Όλες οι εκδόσεις κινητήρων συνδυάζονται με 8-τάχυτα κιβώτια Steptronic που εναρμονίζονται με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά κάθε κινητήρα. Οι BMW X3 M40i, BMW X3 M40d και όλα τα μοντέλα BMW X4 διαθέτουν το προαιρετικό (στις άλλες εκδόσεις) 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport που περιλαμβάνει χειριστήρια paddle shifts και Launch Control (στάνταρ). Το σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive συμβάλλει σημαντικά στον ευέλικτο, σπορ χαρακτήρα των BMW X3 και BMW X4.

Ο τρίλιτρος κινητήρας στις εκδόσεις Μ Competition είναι στους 510 ίππους με την ροπή να βρίσκεται αντίστοιχα στα 600 Nm και τα 650 Nm. Οι τιμές για το 0-100 χλμ/ώρα είναι και για τα δύο μοντέλα στα 3,8 δευτερόλεπτα (0,3 δλ. ταχύτερα), ενώ η τελική ταχύτητα μπορεί να αγγίξει και τα 285 χλμ./ώρα με το ειδικό “ελεύθερο” πακέτο M Driver. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο της BMW. Οπτικά, για τις εκδόσεις Μ υπάρχουν περισσότερα σπορ στοιχεία, όπως τα μπάκετ καθίσματα με το φωτιζόμενο λογότυπο “Μ”, δέρμα στις επενδύσεις, σπορ τιμόνι Μ, ζώνες ασφαλείας με το σήμα του M Division και πολλά ακόμα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!