NEA

VW Multivan T7: Με στιλ και υβριδική δύναμη

Η γερμανική εταιρία προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου της βαν που για πολλούς αποτελεί τον φυσικό διάδοχο της πάλαι ποτέ «κλούβας».

Αυτοκίνητα όπως το νέο Volkswagen T7 Multivan έχουν ιδιαίτερη πέραση σε αγορές όπως της Γερμανίας, αλλά και σε άλλες που συνδυάζουν τόσο την πρακτικότητα όσο και την περιπέτεια ως κάμπερ. Και η νέα γενιά φαίνεται να τα έχει όλα με μία μοντέρνα σχεδίαση και plug-in υβριδική τεχνολογία που προέρχεται από τα γνωστά συστήματα του VW Group.

Συγκεκριμένα, η PHEV διάταξη συνδυάζει έναν 1.4 TSI με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 13,0 kWh. Η συνδυαστική απόδοση είναι στους 218 ίππους και στα 350 Nm, ενώ το κιβώτιο είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις. Αργότερα θα προστεθούν και άλλες εκδόσεις, όπως η 1.5 TSI (136 ίπποι) και 2.0 TSI (204 ίπποι), καθώς και η ντίζελ 2.0 TDI (150 ίπποι).

Η βάση του VW T7 είναι μια μεταποιημένη εκδοχή του MQB. Σχετικά με τις διαστάσεις το T7 θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις μήκους (στα 4,973 ή στα 5,173 μέτρα) με ίδιο μεταξόνιο (στα 3.124 χιλιοστά). Ο χώρος για τις αποσκευές στη «κοντή» έκδοση κυμαίνεται από 469 έως 3.672 λίτρα, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για τη «μακριά» έκδοση είναι 763 και 4.005 λίτρα.

Κάτι σημαντικό είναι πως πλέον τα καθίσματα της επιβατικής έκδοσης Multivan είναι ανεξάρτητα και αφαιρούνται εύκολα. Εκείνα της μεσαίας σειράς μπορούν να τοποθετηθούν και αντικριστά με τα άλλα δημιουργώντας -αν υπάρχει και το αντίστοιχο τραπεζάκι- ένα κινητό meeting room.

Το ταμπλό μας παραπέμπει στα λοιπά επιβατικά της μάρκας. Διαθέτει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και μια touch-screen 10,0 ιντσών. Εννοείται πως το τεχνολογικό σύνολο των συστημάτων υποβοήθησης και της συνδεσιμότητας είναι πλήρες, ενώ από τον προαιρετικό εξοπλισμό ξεχωρίζουν τα HUD και το ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!