NEA

Η νέα Ferrari V6 Hybrid θα αποκαλυφθεί στις 24 Ιουνίου [video]

Σε μερικές μέρες η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει τo δεύτερο plug-in υβριδικό της μοντέλο και την επιστροφή του V6 από την εποχή της Dino.

Η νέα Ferrari με τον V6 κινητήρα θα αποτελέσει τον πνευματικό διάδοχο της F8 Tributo και προς το παρόν είναι γνωστή με την κωδική ονομασία F171. Ή ακόμη και με το χαϊδευτικό «baby Ferrari» αφού θεωρείται και ως πνευματικό τέκνο της ιστορικής Dino.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η κεντρομήχανη Ferrari που θα έχει ως αντιπάλους μοντέλα όπως η McLaren Artura ή η Maserati MC20, θα αποδίδει 700+ άλογα. Όσα περίπου και η τετράλιτρη V8 F8 Tributo, ενώ ανάλογες θα είναι και οι επιδόσεις.

Το σύστημα πρόωσης της θα βασίζεται σε έναν τρίλιτρο twin-turbo V6 με ισχύ περίπου 600 ίππων. Οι φήμες θέλουν την γωνία μεταξύ των κυλίνδρων να είναι στις 120 μοίρες, η οποία είναι μία μάλλον παράξενη επιλογή αν όντως ισχύει, με αρκετά όμως πλεονεκτήματα ιδίως σε ότι αφορά την διαχείριση της πίεσης του καυσίμου και της καλύτερης απόδοσης της ροπής σε ένα μεγαλύτερο εύρος στροφών.

Από εκεί και πέρα θα υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 100+ ίππους που θα προσφέρει και καθαρή ηλεκτροκίνηση για περίπου 30 χιλιόμετρα. Σχεδιαστικά θα υπάρχουν αρκετές επιρροές και αναφορές στην SF90. Εν αναμονή της δεύτερης PHEV Ferrari (μετά την SF90), η Ferrari έδωσε στην δημοσιότητα ένα teaser βίντεο με έναν πρωταθλητή στα eSports.  

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!