NEAPINED

Ε-Legend EL1: Αναβιώνει το Audi Quattro με 816 ηλεκτρικά άλογα!

Ένας σχεδιαστής έχει την φιλοδοξία να υλοποιήσει το όνειρο του αναβιώνοντας το Audi Quattro που θα έχει 800+ ηλεκτρικά άλογα και που θα κατασκευαστεί σε 30 αυτοκίνητα.

Το Audi Quattro είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα που έχουν υπάρξει γράφοντας τεράστια ιστορία στους αγώνες ράλι. Κατά καιρούς υπάρχουν φήμες για την αναβίωση του θρυλικού αυτοκινήτου, αλλά η Audi μέχρι τώρα δεν το έχει πράξει ποτέ ευθέως.

Έτσι, ο σχεδιαστής Marcus Holzinger αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία να παρουσιάσει δύο εντυπωσιακά σχέδια από το υποτιθέμενο Quattro που θα κατασκευάσει η εταιρία E-Legend. H οποία υποτίθεται πως θα κατασκευάσει 30 τέτοια αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Και αν τα καταφέρει θα έχει υλοποιήσει το όνειρο που είχε από μικρός όταν ο πατέρας του συμμετείχε στην κατασκευή του αρχέτυπου Quattro με τον πεντακύλινδρο κινητήρα.

Και το EL1 θα έχει τετρακίνηση με την διαφορά πως θα υπάρχουν τρία ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυασμένη ισχύ στα 816 άλογα. Μια μεγάλη μπαταρία 90 kWh θα προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων, ενώ όλα θα βασίζονται πάνω σε ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα με το συνολικό απόβαρο να μην ξεπερνά τα 1.700 κιλά. Όσο για τις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 2,8 δευτερόλεπτα και το 0-200 χλμ./ώρα θα βρίσκεται κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα.

Το αμάξωμα θυμίζει έντονα το πρώτο Quattro με το μικρό μεταξόνιο, τις έντονες γωνίες και την κλασική λεπτή μάσκα, όμως υπάρχουν και αρκετά σύγχρονα στοιχεία που δίνουν έναν πολύ φουτουριστικό χαρακτήρα στην όλη κατασκευή, όπως οι 20άρες ζάντες ή οι κάμερες στην θέση των καθρεπτών.

Αν τελικά η E-Legend καταφέρει να κατασκευάσει έστω και ένα αυτοκίνητο, τότε ίσως να πραγματοποιηθούν και τα περαιτέρω σχέδια της start-up μάρκας για την αναβίωση και άλλων θρύλων του Group B, όπως είναι η Lancia Delta S4, το Renault 5 Maxi Turbo ή το Peugeot 205 Turbo.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!