NEA

Ποια είναι η πιο συχνή βλάβη σε συνθήκες καύσωνα για το αυτοκίνητο μας;

Με τις θερμοκρασίες να χτυπάνε κόκκινο, εκτός από εμάς, υποφέρουν και τα αυτοκίνητα. Ειδικά τα μεγαλύτερης ηλικίας και άνω της δεκαετίας.

Τι πρέπει να προσέξουμε για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων; Μα φυσικά την ψύξη του κινητήρα, τονίζει στο caroto o επισκευαστής αυτοκινήτων Νίκος Καραπετσιάνης. Ο οποίος τονίζει ότι οι βλάβες που σχετίζονται με το ψυγείο του αυτοκινήτου, είναι η πιο συχνή βλάβη τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Μας συμβουλεύει όλους μας να κοιτάμε την στάθμη του αντιψυκτικού υγρού στο ψυγείο του οχήματος μας. Ναι αυτό το υγρό που δεν κοστίζει πάνω από 5 ευρώ, η έλλειψη του οποίου μπορεί να μας προκαλέσει ζημιές 150 και πλέον ευρώ.

Η πιο συχνή βλάβη σε αυτή την περίπτωση είναι το σπάσιμο του ψυγείου, εξηγεί ο κ. Καραπετσιάνης, και την ίδια στιγμή, επιρρεπή για ζημιά είναι και τα βεντιλαντέρ του ψυγείου. Προφανώς το καμπανάκι του κινδύνου χτυπάει για τα μεταχειρισμένα οχήματα, αρκετών ετών, αλλά σε κάθε περίπτωση όλοι μας οφείλουμε να είμαστε σχολαστικοί με την συντήρηση του αυτοκινήτου.

Όλο και κάποιοι από εμάς θα έχουμε δει σταματημένα οχήματα στη δεξιά λωρίδα να βγάζουν ατμούς. Και κανείς μας δεν θέλει να βρεθεί στην θέση τους…

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!