NEAPINED

H Lotus Emira έχει καρδιές από Toyota και Mercedes-AMG

Η κεντρομήχανη Emira είναι ο άμεσος αντίπαλος της Porsche Cayman και για να το καταφέρει δανείζεται δύο μοτέρ από δύο διαφορετικές εταιρίες.

Αυτή η Lotus είναι η τελευταία που βλέπουμε με κινητήρες εσωτερικής καύσης αφού μετά θα ακολουθήσουν μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Και από την στιγμή που η βρετανική εταιρία θα ακολουθήσει την οδό… των ηλεκτρονίων είναι φυσικό να προμηθεύεται κινητήρες από άλλους ανταγωνιστές.

Ως πρώτη επιλογή θα δούμε την ερχόμενη άνοιξη την V6 έκδοση προέλευσης Toyota που έχει χωρητικότητα 3,5 λίτρα και προέρχεται από τις Exige και Evora. Θα υπάρχει επιλογή τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτια 6 σχέσεων.

Αργότερα και μέσα στο 2022 θα ακολουθήσει ο turbo τετρακύλινδρος της AMG με 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Και τα δύο μοτέρ θα έχουν ισχύ στα 360-400 άλογα, με 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 290 χλμ./ώρα.

Το μήκος της Emira είναι στα 4,4 μέτρα και είναι αρκετά μεγαλύτερη από την Evora. Σχεδιαστικά το αμάξωμα μας παραπέμπει στην βρετανική σχολή με στοιχεία από McLaren. Η βάση είναι ένα νέο πλαίσιο, τα στοιχεία του οποίου ενώνονται με εποξική κόλλα, αντικαθιστά μονομιάς τρία υπάρχοντα μοντέλα (Elise, Exige και Evora) και εγκαινιάζει τη συνεργασία με την AMG.

Στο θέμα των χώρων η Emira δεν ακολουθεί την σπαρτιάτικη πάλαι ποτέ λογική με την Lotus να κάνει λόγο για υλικά πρώτης ποιότητας και για πλήρη εξοπλισμό. Η touch-screen 10,25 ιντσών, ο ψηφιακός πίνακας 12,3 ιντσών, ενώ στη λίστα των εξτρά υπάρχει και ένα υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα. Πίσω από τα εμπρός καθίσματα υπάρχει χώρος 208 λίτρων, ενώ άλλα 151 λίτρα υπάρχουν πίσω από τον κινητήρα.

H τιμή της Emira θα βρίσκεται κάπου στις 72.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η Lotus έχει αποφασίσει να γίνει από το 2028, όταν θα γιορτάσει τα 80 της χρόνια, μια εταιρεία ηλεκτρικών μοντέλων, αλλά το βέβαιο είναι πως το τελευταίο της μοντέλο με κινητήρα βενζίνης είναι και το πλέον εντυπωσιακό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!