NEA

Aston Martin Valhalla: Αγωνιστικό… δρόμου με V8 PHEV και 950 άλογα

Η Valhalla έχει γερμανική καρδιά με 950 άλογα, γενετικό κώδικα από Formula 1 και τιμή ανάλογη ενός hypercar. Θα κοστίζει περίπου 700.000 ευρώ και τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι έτοιμα στα τέλη 2023.

Όπως η AMG GT Black Series, έτσι και η Valhalla έχει έναν flat-plane V8 4.0 κινητήρα, o οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα). Μαζί με την ηλεκτρική δύναμη των 157 kW, η συνδυασμένη συνολική ισχύς φτάνει τους 950 ίππους.

Την μετάδοση στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις και διπλό συμπλέκτη, υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ, ενώ την οπισθοπορεία αναλαμβάνει το ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Η μικρή μπαταρία προσφέρει αθόρυβη κίνηση (εδώ λειτουργεί το εμπρός ηλεκτρικό μοτεράκι, όπως  για περίπου 15 χιλιόμετρα και σε ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα. Και κάπως έτσι η Valhalla πέφτει κάτω από τα 200 γρ. CO2/χλμ.

Όπως μπορείτε να δείτε σχεδιαστικά και αεροδυναμικά η Valhalla μας παραπέμπει στην Valkyrie. Η ανάρτηση είναι τύπου pushrod, το ξηρό απόβαρο δεν ξεπερνά τα 1.550 κιλά, ενώ στα 241 χλμ./ώρα η βρετανική εταιρία αναφέρει πως παράγεται κάθετο αεροδυναμικό φορτίο 600 κιλών.

Όσο για τις επιδόσεις η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 2,5 δευτερόλεπτα με την τελική να φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Ένας από τους στόχους της Aston Martin είναι να «γράψει» στο περίφημο Nurburgring ένα χρόνο στα 6 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Αν τα καταφέρει τότε θα κατεβάσει το ρεκόρ της AMG GT Black Series κατά 13 ολόκληρα δεύτερα!

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!