NEAPINED

Γνωρίζατε την ύπαρξη της Ferrari F60;

Η Ferrari είχε ολοκληρώσει ένα τεράστιο κεφάλαιο με τις F40 και F50 αφού η συγκεκριμένη ονοματολογία διακόπηκε με την εμφάνιση της Enzo.

Ωστόσο, αρκετά μετά και με αφορμή τα 60 χρόνια εορτασμού της Ferrari αποφασίστηκε να κατασκευαστεί μία F60 America σε μόλις 10 αυτοκίνητα. Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό τα αυτοκίνητα αυτά κατασκευάστηκαν το 2014 και είναι εξαιρετικά σπάνια και με αξία ανάλογης μιας 250 GTO.

Βέβαια κάτι τέτοιο ίσως να ακούγεται και ιερόσυλο αφού η F60 βασίστηκε στην F12 Berlinetta με τον V12 6.3 να αποδίδει 730 ίππους. Επίσης, υπάρχει ένα διαφοροποιημένο αμάξωμα με επιρροές από την 275 GTB/4 NART Spider, η οποία είχε παραχθεί σε μικρό αριθμό την δεκαετία του 1960 μόνο για τις ΗΠΑ. Εξού και οι αμερικάνικες σημαίες σε συνδυασμό με τις ιταλικές.

Παρόμοιος είναι και ο θεματικός διάκοσμος με αναφορές στην αμερικανική σημαία, ενώ υπάρχει και το αριθμητικό ταμπελάκι με τον αριθμό παραγωγής της μιας από τις δέκα F60 America που υπάρχουν. Και για αυτό το λόγο ο οίκος RM Sotheby’s εκτιμά πως μπορεί να πετύχει μια τιμή πώλησης κοντά στα 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Όσο έκανε μία F60 America όταν πωλήθηκε ως καινούργια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!