NEA

Daimler: Τεράστια επένδυση στην ηλεκτροκίνηση

Σε μία από τις μεγαλύτερες στροφές της αυτοκινητοβιομηχανίας η Daimler θα επενδύσει πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η τεράστια αυτή επένδυση θα ξεκινήσει από το 2022 με στόχο την εξέλιξη νέας γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μέχρι το 2025 η Mercedes και γενικότερα η Daimler εκτιμά πως τα μισά αυτοκίνητα που θα πουλά θα είναι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά προχωρώντας νωρίτερα τα εξηλεκτρισμένα πλάνα του ομίλου.

Στο μεσοδιάστημα η Mercedes θα παρουσιάσει τρεις νέες πλατφόρμες που έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για EV. H ΜΒ.ΕΑ προορίζεται για τα μεσαία και μεγάλα μοντέλα της μάρκας. Η AMG.EA θα χρησιμοποιείται στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, ενώ η VAN.EA προορίζεται για τα ελαφρά επαγγελματικά.

Φυσικά, η ηλεκτροκίνηση προϋποθέτει και την επαρκή προμήθεια με μπαταρίες και για αυτό η Daimler θα συνεργαστεί με τρίτους ώστε οκτώ εργοστάσια να την προμηθεύουν με μπαταρίες. Σε δεύτερη φάση και μετά το 2025 τα εργοστάσια αυτά υποστηρίζουν και την κατασκευή μπαταριών ξηρού τύπου (solid state) που θα έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!