NEAPINED

Πόσο χρειάστηκε για να βαφτεί μια McLaren Speedtail;

Στον μαγικό κόσμο των hypercars υπάρχουν μερικά γεγονότα που εντυπωσιάζουν και εν μέρει δικαιολογούν την υπερβολική τιμή πώλησης.

Ενδεικτικό είναι πως το τμήμα McLaren Special Operations που έχει αναλάβει την κατασκευή κάθε χειροποίητης Speedtail χρειάστηκε πάνω από 4 μήνες για μία ειδική βαφή. Η οποία προέκυψε μετά από απαίτηση ενός πελάτη στις ΗΠΑ και για αυτό χρειάστηκαν πάνω από 12 εβδομάδες. Και περίπου 2 χιλιόμετρα ταινία μασκαρέματος για την βαφή.

Η διαδικασία του μασκαρέματος ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα αφού έπρεπε να γίνει με το αυτοκίνητο ολοκληρωμένο ώστε να μην ξεφύγει η παραμικρή λεπτομέρεια. Στη συνέχεια κάθε τμήμα του αμαξώματος αποσυναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε στο βαφείο όπου χρειάστηκαν άλλες 6 εβδομάδες για το βάψιμο.

Λόγω των σύνθετων γραμμών του αμαξώματος απαιτήθηκε μεγάλη προσοχή και ακρίβεια. Η σπέσιαλ σε βαφή Speedtail θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα σε μια ειδική εκδήλωση στο Beverly Hills.

Και όπως γίνεται αντιληπτό με το χρόνο θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία από ότι κοστίζει καινούργια (περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, δίχως τους φόρους) αφού η McLaren θα κατασκευάσει συνολικά 106 αυτοκίνητα με ότι απαίτηση έχει ο πελάτης αυξάνοντας το exclusivity.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!