NEA

Herbert Diess: Πολύ λίγα τα σημεία φόρτισης Ionity

Ο CEO της Volkswagen έκανε πρόσφατα μία ανάρτηση στο Linkedin και εξέφρασε τα παράπονα του για τα δίκτυα φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η διεύρυνση των σημείων φόρτισης προχωρά με αργούς ρυθμούς ή αν προτιμάτε όχι τόσο γρήγορα με τα αυτοκίνητα που λανσάρουν οι κατασκευαστές. Για αυτό κατά καιρούς ακούμε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν παράπονα πάνω σε αυτό το θέμα.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα πρόσφατό του ταξίδι στην Ιταλία με το ID. 3, το αφεντικό της VW, Herbert Diess, ανέφερε πως κατηφορίζοντας προς το τούνελ του Μπρένερ και σε μια μεγάλη διαδρομή δεν υπήρχαν φορτιστές. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο σημείο της ΙΟΝΙΤΥ στο Trendo.

Ωστόσο, και εκεί τα πράγματα ήταν απογοητευτικά, καθώς δεν λειτουργούσαν φορτιστές. Επίσης, δεν υπήρχε τουαλέτα ή κάποιο μέρος για ξεκούραση κατά την διάρκεια της φόρτισης. Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι στο δίκτυο Ionity ένας από τους βασικούς μετόχους -μαζί με την Daimler, VW, BMW και Ford- είναι και η VW.

Οι αιχμές για το δίκτυο της Ionity αυξάνονται συνεχώς αφού οι χρεώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές. Μάλιστα, ακόμη και ο πρόεδρος της Audi είχε δηλώσει πρόσφατα πως η εταιρία του εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει το δικό της δίκτυο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!