NEAPINED

Αυτή είναι η ακριβότερη McLaren F1 που έχει πωληθεί ποτέ!

Την δεκαετία του 1990 μια McLaren F1 κόστιζε περίπου 1,5 εκ. δολάρια. Σήμερα στο χρηματιστήριο των συλλεκτών μία κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 20 εκ.!

Συγκεκριμένα, η εικονιζόμενη McLaren F1 πωλήθηκε στην Καλιφόρνια για 20.655.000 δολάρια (πολύ πάνω από τα 15 εκ. της αρχικής εκτίμησης) καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Εννοείται πως το αυτοκίνητο διαθέτει όλα τα χαρτιά και τα συνοδευτικά με τα οποία εφοδιαζόταν από το εργοστάσιο, το manual, τα αυθεντικά εργαλεία ακόμα και ένα χρονογράφο TAG Heuer 6000.

Ωστόσο, αυτό που εκτόξευσε την τιμή της συγκεκριμένης F1 με αριθμό πλαισίου 029 και έτος κατασκευής το 1995, είναι η άψογη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και έχοντας διανύσει μόλις 390 χιλιόμετρα. Ένα ακόμη στοιχείο είναι πως αποτελεί την μοναδική που είναι βαμμένη στο χρώμα Creighton Brown σε συνδυασμό με τα δέρμα στο εσωτερικό που είναι επίσης στις αποχρώσεις του καφέ.

Για πολλά χρόνια η εικονιζόμενη F1 ήταν προστατευμένη σε ειδικά κλιματιζόμενο εκθεσιακό χώρο από έναν Ιάπωνα. Στη συνέχεια πωλήθηκε σε έναν Αμερικάνο ο οποίος την διατήρησε με τον ίδιο τρόπο. Μέχρι και τα αυθεντικά λάστιχα Goodyear Eagle F1 υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται πως από το 1992 έως το 1998 η McLaren είχε κατασκευάσει 106 F1, εκ των οποίων οι 64 είχαν άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους. Το εμβληματικό supercar είχε δημιουργήσει ο Gordon Murray, ήταν κεντρομήχανο με V12 χωρητικότητας 6,1 λίτρων και ισχύος 627 ίππων που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Με πιστοποιημένη τελική ταχύτητα στα 386,4 χλμ./ώρα η McLaren F1 παραμένει το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο με ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!