NEA

Το νέο Mercedes Citan έχει και επιβατική Tourer έκδοση

Το νέο  Citan θα διατίθεται από του χρόνου τις εκδόσεις 1.3 βενζίνης και 1.5 πετρελαίου. Αργότερα θα προστεθεί και η ηλεκτρική η eCitan με αυτονομία στα 285 χιλιόμετρα και δυνατότητα ταχυφόρτισης.

Η Daimler μπορεί να τα έσπασε με την Renaut στην προμήθεια κινητήρων για χάρη της Geely αλλά μέχρι να γίνει αυτό η συνεργασία έχει να επιδείξει ένα κοινό προϊόν συμπαραγωγής. Αυτό είναι το νέο Citan που  μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Renault Kangoo, όπως συνέβαινε και στην προηγούμενη γενιά.

Το νέο Citan έχει την κλασική επαγγελματική βαν έκδοση καθώς και την πενταθέσια Tourer. Σύντομα θα υπάρξει και η νέα σειρά T-Class, καθώς και αντίστοιχη ηλεκτρική EQT που ήδη έχει παρουσιαστεί.

Σχεδιαστικά το νέο Citan έχει αρκετά στοιχεία από την B-Class, ενώ υπάρχουν κάποια στοιχεία που το διαφοροποιούν από το Kangoo. Στο εσωτερικό υπάρχει μία εντελώς βασική MBUX εκδοχή του ταμπλό με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης που συναντάμε και στα επιβατικά της εταιρίας.

Το μήκος του νέου Citan είναι στα 4,498 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2,716 μέτρα. Οι πλευρικές πόρτες στην έκδοση van έχουν άνοιγμα 615 χιλιοστών, ενώ πίσω υπάρχει δίφυλλη πόρτα με άνοιγμα στα 1,059 μέτρα. Αργότερα θα υπάρξουν και εκδόσεις με μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Η έκδοση van μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα με μήκος πάνω από τα 3 μέτρα. Ο χώρος φόρτωσης επαρκεί για 2,9 κυβικά μέτρα και χωρά δύο ευρωπαλέτες και μέγιστο φορτίο στον 1,5 τόνο. Αξιοσημείωτο είναι πως η ρύθμιση της ανάρτησης είναι διαφορετική με την επιβατική tourer να έχε πιο μαλακό συνδυασμό για μεγαλύτερη άνεση, ενώ η βαν έχει πιο ενισχυμένο για αντοχή στα φορτία.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!