NEAPINED

Επίσημα η Mercedes-AMG GT 63 S E Performance με τα 843 άλογα

Αυτό είναι το πρώτο plug-in υβριδικό της Mercedes-AMG, η top εκδοχή της τετράθυρης AMG GT.

Το ενδιαφέρον στην GT 63 S E Performance επικεντρώνεται στο PHEV σύστημα το οποίο περιλαμβάνει τον V8 4.0 με τους 639 ίππους που για την περίσταση συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων (150 kW). Ο τελευταίος έχει μαζί του στον πίσω άξονα ένα μικρό κιβώτιο δύο ταχυτήτων με ενσωματωμένο ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό και τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία μόλις 6,1 kWh.

Η συνδυαστική ισχύς του plug-in συστήματος διαμορφώνεται στους 843 ίππους και η ροπή στα 1.400 Nm. Κάπως έτσι το 0-100 χλμ./ώρα πετυχαίνεται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα στα 316 χλμ./ ώρα. Και κάπως έτσι η Mercedes-AMG GT 63 S E Performance είναι ότι ταχύτερο υπάρχει σε εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην γκάμα της εταιρίας.

Τα προφίλ οδήγησης που έχει στην διάθεση του ο οδηγός είναι συνολικά επτά, ενώ η στάνταρ αερανάρτηση AMG Ride Control+ έχει πέντε. Η εν λόγω AMG έχει και μία μικρή ηλεκτρική αυτονομία στα 12 χιλιόμετρα χάρη στην μπαταρία που φορτίζει με on board φορτιστή 3,7 kW. Επίσης υπάρχει και σύστημα μίζας/ γεννήτριας με κίνηση από ιμάντα που αποδίδει 14 ίππους και τροφοδοτεί με ενέργεια όλους τους επιμέρους καταναλωτές του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό η διαφορά που προσέχει κανείς είναι το καινούργιο της τιμόνι, ενώ το σύστημα MBUX έχει και κάποιες επιπλέον λειτουργίες ειδικά για την plug-in υβριδική έκδοση. Εξωτερικά ξεχωρίζουν τα στάνταρ κεραμικά φρένα, τα σχετικά λογότυπα, οι αεροδυναμικές προσθήκες, οι ζάντες 20 ή 21 ιντσών κ.α..

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!