NEAPINED

Και το 2022 θα υπάρχει το πρόβλημα με την έλλειψη ημιαγωγών

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις και αναλύσεις δείχνουν που δείχνουν πως η έλλειψη σε τσιπάκια ίσως να κρατήσει για ολόκληρο το 2022 με τεράστιες καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων.

Έχετε επισκεφτεί τελευταία κάποια αντιπροσωπεία για να παραγγείλετε ένα νέο αυτοκίνητο και σας έχουν δώσει χρόνο παραλαβής π.χ. από το νέο έτος; Είχατε παραγγείλει αυτοκίνητο το καλοκαίρι και θα το παραλάβετε στην καλύτερη των περιπτώσεων τέλος του έτους;

Δεν υπάρχει τίποτε το ύποπτο. Απλά το θέμα με την προμήθεια ημιαγωγών και μικροτσίπ γίνεται όλο και πιο έντονο με τις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων να υπολειτουργούν και σε αρκετές περιπτώσεις να σταματούν παροδικά. Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί στους επόμενους μήνες και να συνεχιστεί για σχεδόν για όλο το 2022!

Η ιαπωνική εταιρία Rohm έχει ιδρυθεί πριν 60 χρόνια και είναι από τους βασικούς προμηθευτές στους ημιαγωγούς στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα εξαρτήματα που κατασκευάζει είναι άκρως απαραίτητα για συστήματα όπως ο κλιματισμός, ο φωτισμός, η διαχείριση της ενέργειας και η ψυχαγωγία.

Πρόσφατα, η Rohm, η οποία προμηθεύει ημιαγωγούς σε εταιρίες όπως οι Ford, Toyota, Honda κ.α., προχώρησε σε αυτές τις δυσοίωνες εκτιμήσεις. Η κατάσταση με την πανδημία και ενόψει νέου κύματος που φέρνει το στέλεχος Delta θα επιδράσει αρνητικά στις προσπάθειες για ανασύσταση της παραγωγής στα κανονικά της επίπεδα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!