NEA

Στην Ελβετία κόπηκε κλήση 175.000 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά μία οδηγός από την Ελβετία πήρε κλήση 175.000 ευρώ επειδή… έτρεχε με 93 χλμ./ώρα!

Στην Ελβετία έχει παντού κάμερες και όποιος δεν συμμορφώνεται με τα όρια ταχύτητας μπορεί πολύ εύκολα να τα παραβιάσει και να πάρει την σχετική κλήση. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια, όπως και στην Σουηδία στα πρόστιμα λαμβάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια του παραβάτη.

Έτσι, μια οδηγός που έτρεχε με ένα Range Rover σε κατοικημένη περιοχή με 93 χλμ./ώρα και όταν το όριο είναι στα 50 χλμ./ώρα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 175.000 ευρώ. Αρχικά, το πρόστιμο για τη παράβαση που έγινε το Νοέμβριο του 2018 ήταν στις 370.000 ευρώ αλλά με έφεση που έγινε αυτό μειώθηκε στις 175.000.

Η περιουσία της γυναίκας ανέρχεται στα περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ. Ως ένα σημείο η λογική του προστίμου με εισοδηματικά κριτήρια έχει μία λογική, αν και θα μπορούσε να υπάρχει πλαφόν ώστε να μην ακούμε για ευτράπελα.

Φυσικά και όποιος είναι πλούσιος δεν μπορεί να αγνοεί το νόμο επειδή μπορεί να πληρώνει τα πρόστιμα. Από την άλλη, και οι οδηγοί με χαμηλότερα εισοδήματα (ειδικότερα όταν υπάρχουν «κρυφά») δεν μπορούν να παραβιάζουν τα όρια και να πληρώνουν χαμηλά πρόστιμα.

Άλλωστε, για αυτό υπάρχει για όλους τους οδηγούς και το point system που προβλέπει την αφαίρεση του διπλώματος. Και αν δεν υπάρχει στην Ελβετία, τότε οι κλήσεις έχουν περισσότερο εισπρακτικό παρά συμμορφωτικό χαρακτήρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!