NEA

Σε δημοπρασία το Audi R15 που συμμετείχε στο Le Mans του 2009

Πρόκειται για ένα R15 το οποίο είχε λάβει μέρος στον αγώνα του 2009 και βρίσκεται πλέον διαθέσιμο προς πώληση.

Η γερμανική εταιρία κυριάρχησε στο Le Mans στις αρχές του 2000 και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση το 2006 όταν παρουσίασε για πρώτη φορά ένα αγωνιστικό με diesel κινητήρα στην κατηγορία των πρωτοτύπων. Το αυτοκίνητο αποδείχτηκε τεράστια επιτυχία και κέρδισε τρεις συνεχόμενες χρονιές τον αγώνα, από το 2006 έως το 2008.

Η είσοδος της Peugeot στους αγώνες ανάγκασε την Audi να βελτιώσει το αυτοκίνητό της με τον V10 να αποδίδει πλέον πάνω από 590 άλογα. Αυτό εδώ που βλέπουμε στις εικόνες μας είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε και έλαβε μέρος στις δοκιμές τον Δεκέμβριο του 2008, ενώ συμμετείχε και στις 12 Ώρες του Sebring όπου βγήκε τρίτο.

Το συγκεκριμένο σασί έτρεξε στο Le Mans το 2009 με οδηγούς τους Alexandre Premat, Timo Bernhard, και Romain Dumas και τερμάτισε στην 17η θέση. Μετά από τη νίκη της Peugeot εκείνη τη χρονιά, η Audi επανασχεδίασε το αυτοκίνητο, με αλλαγές στην αεροδυναμική και ως R15 Plu συμμετείχε σε διάφορους αγώνες.

Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας είναι το μόνο που βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή και βγαίνει σε δημοπρασία. Προβλέψεις για την τιμή του δεν μπορούν να γίνουν αν και είναι σίγουρο ότι θα πλησιάσει την πρώτη δεκάδα των εκατομμυρίων ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!