PINEDΑΓΩΝΕΣ

H Mercedes θέλει το VW Group στην Formula 1!

Προκειμένου το πρωτάθλημα της F1 να γίνει πιο ανταγωνιστικό και πιο θεαματικό η Mercedes θα επιθυμούσε να έχει αντίπαλο ακόμη και την VW.

Από το επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1 2022 θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί που θέλουν τα μονοθέσια με νέα αεροδυναμική και κάποιες άλλες αλλαγές προς όφελος του θεάματος. Ωστόσο, στο τραπέζι της FIA συζητούν ήδη για απλούστερη κατασκευή των κινητήρων και συγκεκριμένα του υβριδικού συστήματος ώστε να μειωθεί και το κόστος συμμετοχής των ομάδων.

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τις μικρότερες ομάδες να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει το κίνητρο σε νέους παίχτες να μπουν στο πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, ο Toto Wolff δήλωσε ανοιχτά πως θα ήθελε να δει την VW στο grid της F1.

Αυτό δεν ειπώθηκε τυχαία αφού εκπρόσωποι της VW βρέθηκαν πρόσφατα σε συνάντηση για το μέλλον των κινητήρων της F1 και την χρήση συνθετικών καυσίμων. Στα οποία η Porsche έχει μπει στα βαθιά υποστηρίζοντας πως τα eFuels θα μπορούσαν να σώσουν τους κινητήρες καύσης.

Από του χρόνου τα μονοθέσια της F1 θα κινούνται με βιοκαύσιμα μεγαλύτερης αναλογίας Ε10 (δηλ. από το τωρινό 5,75% στο 10%). Στόχος είναι μέχρι το 2030 να λειτουργούν με νέα γενιάς e-fuel. Νωρίτερα το VW Group θα μπορούσε να μπει με εργοστασιακή ομάδα στο πρωτάθλημα με τα σήματα της Volkswagen, της Porsche ή της Audi, αλλά όχι με των Seat και Skoda.

Υπενθυμίζεται πως οι turbo υβριδικοί V6 κινητήρες υιοθετήθηκαν από το 2014 και το σύστημα τους απαρτίζεται από τα μέρη των MGU-H (Motor Generator Unit-Heat) και MGU-Κ (Motor Generator Unit- Kinetic). H πρόταση που επικρατεί είναι να καταργηθεί το MGU-Η που ανακτά ενέργεια από τον στροβιλοσυμπιεστή και να διατηρηθεί το MGU-K που ανακτά την ενέργεια επιβράδυνσης.

Με το τέλος σεζόν 2021 η Honda αποχωρεί από την Formula 1 και στο πρωτάθλημα απομένουν τρεις προμηθευτές κινητήρων (Mercedes, Ferrari, Renault). Η Red Bull θα κατασκευάζει τους δικούς της κινητήρες με την συνεργασία της Honda.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!