NEA

Άνοδο 3,2% στις ασφαλίσεις κατά ζημιών οχημάτων στο 7μηνο – Τι θα κάνετε αν λάβετε ειδοποίηση για το ανασφάλιστο όχημα;

Άνοδο κατά 3,2% εμφανίζουν  οι ασφαλίσεις κατά ζημιών οχημάτων στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021, όπως πληροφορεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών φτάνοντας τα 138.173.696 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, μειωμένη κατά 2,1% είναι η παραγωγή ασφαλίστρων για αστική ευθύνη οχημάτων το εξεταζόμενο διάστημα φτάνοντας τα 424.572.891 ευρώ.

Τι θα κάνετε αν λάβετε ειδοποίηση για το ανασφάλιστο όχημα;

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι οι αρμόδιες διοικητικές αρχές έχουν ριχτεί στην μάχη της έυρεσης ανασφάλιστων οχημάτων στην χώρα και ήδη στέλνουν ειδοποιήσεις στους κατόχους αυτών των οχημάτων. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες που θα λάβουν ειδοποίηση για ανασφάλιστο όχημα θα πρέπει :

  • να μπείτε στις υπηρεσίες προς πολίτες με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • να βρείτε το παράβολο που έχει δημιουργηθεί για το ανασφάλιστο όχημά σας με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ειδοποίησης
  • να κάνετε άμεση πληρωμή του παραβόλου ή να το εκτυπώσετε και να το πληρώσετε σε τράπεζα ή μέσω web banking
  • να ασφαλίσετε το όχημά σας σε οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία χρησιμοποιώντας το πληρωμένο παραβόλο

Ανασφάλιστα οχήματα, πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις

Ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα ισχύει από τον Μάιο του 2014 και προβλέπει υψηλά πρόστιμα, τα οποία έως τώρα επιβάλλονται σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία. Από τα πρόστιμα δεν εξαιρούνται ούτε τα οχήματα που δεν κυκλοφορούν, καθώς εάν δεν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες, υποχρεούνται να είναι ασφαλισμένα.

Όποιος οδηγός ΙΧ παραλάβει ειδοποιητήριο, πρέπει μέσα σε 8 ημέρες είτε να αποδείξει πως το όχημά του είναι ασφαλισμένο είτε να προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του και να πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ. Εάν ο κάτοχος του αυτοκινήτου δεν συμμορφωθεί, ο νόμος προβλέπει την επιβολή νέου προστίμου 500 ευρώ σε συνδυασμό με τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!