NEAPINED

Με twin-turbo o ολοκαίνουργιος V12 της Ferrari;

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον V12 της Ferrari να αποκτά και ένα ελαφριάς πίεσης σύστημα υπερτροφοδότησης για χάρη των ρύπων.

Έχει ανάγκη ένας V12 από παραπάνω άλογα και συγκεκριμένα από ένα turbo; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή αφού το turbo εμπλέκεται κυρίως για να διατηρηθεί η ισχύς σε υψηλά επίπεδα και ταυτόχρονα να πέσουν τα επίπεδα των ρύπων.

Μερικοί από τους κατασκευαστές που έχουν διατηρήσει ατμοσφαιρικούς τους V12 είναι η Lamborghini και η Ferrari. Και ενώ η πρώτη θα προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό του πολύ-κύλινδρου μοτέρ, η δεύτερη πιθανότατα να προσθέσει και ένα turbo μειώνοντας ταυτόχρονα τα κυβικά.

Για να δούμε αν για πρώτη φορά από το 1947 που η Ferrari χρησιμοποιεί τον V12 θα χρησιμοποιήσει σύστημα turbo, δίχως να αποκλείεται και η παράλληλη χρήση ενός υβριδικού συστήματος, όπως αναφέρει το φιλικό carscoops.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!