NEAPINED

H Mercedes εγκαταλείπει το diesel στα φορτηγά

Η γερμανική εταιρία που κυριαρχεί στα φορτηγά και επαγγελματικά οχήματα ανακοίνωσε πως από το 2039 θα διαθέτει μόνο ηλεκτρικά.

Σε εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στην Γερμανία η Mercedes ανακοίνωσε πως όλα τα φορτηγά της που θα κυκλοφορούν ως καινούργια στην Ευρώπη από το 2039 και μετά θα είναι είτε ηλεκτρικά είτε τεχνολογίας fuel cells.

Σε ένα πιο κοντινό ορίζοντα, το 2030, είναι να έχει στην αγορά πάνω από τα μισά φορτηγά της με αυτές τις νέες τεχνολογίες και μηδενικούς ρύπους. Ωστόσο, από το 2039 και μετά τα φορτηγά που θα πουλά η Mercedes δεν θα έχουν κινητήρες diesel αλλά μπαταρία ή κυψέλες καύσιμου υδρογόνου.

Συγκεκριμένα, για τις μικρές αποστάσεις θα υπάρχουν τα ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρίες και για τις μακρινές θα εξελιχθούν φορτηγά με τεχνολογία κυψελών υδρογόνου (fuel cells).

Ήδη το νέο ηλεκτρικό eActros είναι σχεδόν έτοιμο, με δύο εκδόσεις ισχύος στους 400 και 550 ίππους και μία μεγάλη συστοιχία μπαταριών με χωρητικότητα 315 kWh και 420 kWh για αυτονομία έως 400 χλμ. To επόμενο στάδιο είναι ένα φορτηγό με υδρογόνο για μεγαλύτερες αποστάσεις με την αυτονομία του να ξεπερνά τα 1.000 χλμ. και με το πλεονέκτημα του άμεσου ανεφοδιασμού.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!