NEA

Σαφάρι ελέγχων για αλκοτέστ – Δείτε τα πρόστιμα

Σαφάρι ελέγχων για κατανάλωση αλκοόλ πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στους Αθηναϊκούς δρόμους και ομολογούμε ότι είχε καιρό αυτό να συμβεί στην “ένταση” που αυτό υλοποιήθηκε από την ελληνική αστυνομία.

Δεκάδες ήταν οι οδηγοί που ελέγχθηκαν μεταξύ άλλων στην Κηφισίας, αλλά λίγα ήταν τα πρόστιμα που επεβλήθησαν, καθώς δεν ξεπέρασαν διψήφιο νούμερο αυτά στο συγκεκριμένο μπλόκο.

Αλήθεια, έχουμε γνώση την αυστηρότητα των ποινών για κατανάλωση αλκοόλ πέραν των ορίων που υπαγορεύει ο νόμος; Σαφώς και πρέπει να μην είναι οι ποινές αυτές που θα μας προστατεύσουν από τις επιπτώσεις τυχόν ατυχήματος, υπό την επήρεια του αλκοόλ, ωστόσο καλό είναι να έχουμε γνώση αυτών.

Τα όρια του αλκοτέστ και οι κυρώσεις είναι τα εξής: 0,25-0,40 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Πρόστιμο 200 ευρώ: Αν σας πιάσουν με κατανάλωση – 0,40-0,60 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα έχει Πρόστιμο 200 ευρώ. Την ίδια στιγμή αυτό συνεπάγεται με ακινητοποίηση του οχήματος μέχρι να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς κίνησης

Πρόστιμο 700 ευρώ: Αν σας πιάσουν με κατανάλωση 0,60 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα αυτό έχει πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης από 3 έως 6 μήνες. Όπως επίσης ακινητοποίηση του οχήματος μέχρι να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς κίνησης, αλλά και φυλάκιση τουλάχιστον 2 μηνών.

Πρόστιμο 2.000 ευρώ: Σημαντικό να σημειωθεί ότι για όσους αρνούνται να υποβληθούν σε αλκοτέστ εφαρμόζονται οι κυρώσεις που αφορούν τα όρια άνω των 0,60 n και για όσους βρεθούν υπό την επήρεια αλκοόλ σε έλεγχο της τροχαίας ξανά σε διάστημα 2 ετών και η συγκέντρωση οινοπνεύματος κατά τη νέα παράβαση είναι άνω των 0,60 επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και πρόστιμο 2.000 ευρώ ενώ η άδεια οδήγησης αφαιρείται για 5 έτη.

Δεν ακουμπάμε τα γένια μας όταν οδηγούμε!

Μπορεί ωστόσο ένας έλεγχος να μην δείξει την αλήθεια; Αδύνατον είναι αυτό να συμβεί, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, ωστόσο εν μέσω πανδημίας έχουν σημειωθεί τραγελαφικές καταστάσεις….Αν μάλιστα έχετε γένια κινδυνεύετε…να σας πιάσει η δαγκάνα του νόμου. Η χρήση του αντισηπτικού στα χέρια και αν αυτό συνοδεύεται με  το άγγιγμα των χεριών στα γένια επηρεάζει, όπως λένε τα νούμερα στο αλκοτέστ. Για αυτό…δεν ακουμπάμε τα γένια μας, όταν οδηγούμε!

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!