NEAPINED

To σέρβις της Bugatti Chiron στα τέσσερα πρώτα χρόνια

Πόσο λέτε να κοστίζει το σέρβις και η συντήρηση μιας Chiron για τα πρώτα τέσσερα χρόνια ιδιοκτησίας; Ε, όσο περίπου μια μεζονέτα στην Βούλα!

Η Chiron Pur Sport των 2,5 εκ. ευρώ είναι ένα από τα πιο εξεζητημένα τετράτροχα που έχουν υπάρξει ποτέ. Ανάλογα ακριβή είναι και η συντήρηση μέσω ενός παγκόσμιου προγράμματος που προσφέρει η ίδια η Bugatti. Η γαλλική εταιρία μπορεί να στείλει όπου και αν βρίσκεται η Chiron μια ομάδα από 10 μηχανικούς αλλά τα έξοδα κίνησης τα πληρώνει ο πελάτης. Έτσι, σε βάθος τετραετίας πρέπει να έχουν γίνει τα εξής παρακάτω που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ!

  • Πρώτο σέρβις σε 14 μήνες ή 16.000 χιλιόμετρα με αλλαγή λαδιών Castrol Edge Fluid Titanium Technology SAE 10W-60, φίλτρου λαδιού και ψυκτικού. Κόστος 21.000 ευρώ.
  • Αλλαγή δίσκων από ανθρακόνημα μαζί με τα τακάκια. Κόστος 50.000 ευρώ.
  • Αντικατάσταση υγρών φρένων μαζί με καινούργια σωληνάκια και τον καθαρισμό του συστήματος πέδησης. Κόστος 50.000 ευρώ.
  • Αντικατάσταση ζαντών μαζί με ελαστικά. Κόστος 40.000 ευρώ.
  • Για άνεση στο δρόμο: Pirelli Winter Sottozero 3, Michelin Pilot Sport PAX, Michelin Pilot Sport Cup 2 XL με 7.000 ευρώ. Για πίστα: Chiron Michelin Pilot Sport Cup 2R με 36.000 ευρώ.
  • Αλλαγή των τεσσάρων turbo της Garrett και intercooler: 42.000 ευρώ
  • Αλλαγή του ειδικού ρεζερβουάρ με 37.000 ευρώ.
  • Έλεγχος και επαναρρύθμιση του 8.0 W16 με 24.000 ευρώ.
  • Νέο παρμπρίζ με 51.000.
  • Αλλαγή με νέα μάκτρα με 3.240 ευρώ.

Και με τα πολλά ίσως γίνεται αντιληπτό γιατί πολλοί συλλέκτες δεν κουνάνε καθόλου την Chiron τους. Για την περίσταση, από τη μεταπώληση θα έρθει πιο οικονομικά σε έναν κάτοχο να μην κινεί την Chiron και να γλυτώσει κάνα 100άρικο (συγκεκριμένα, ακόμη και αν η Chiron είναι ακίνητη το σέρβις κοστίζει 90.000 ευρώ/ 14 μήνες), ενώ μια έξυπνη κίνηση είναι να επιλέξετε την τετραετή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων και στη συνέχεια να την επεκτείνει μέχρι τα 12 χρόνια. Τώρα, το πόσο κοστίζει αυτό το πακέτο είναι μια άλλη ιστορία…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!