NEAPINED

VW Group: Νέας γενιάς plug-in υβριδικά με 1.500άρη TSI

O γερμανικός όμιλος θα λανσάρει αναβαθμισμένα PHEV μοντέλα προχωρώντας ακόμη πιο βαθιά στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του.

Η ΕΕ ετοιμάζεται να θέσει σε ισχύ ένα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τα plug-in υβριδικά υποχρεώνοντας τους κατασκευαστές να αυξάνουν την ηλεκτρική αυτονομία των αυτοκινήτων τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως για την γερμανική αγορά υπάρχουν προτάσεις πως για να ισχύει η κρατική επιδότηση για κάθε νέο PHEV που θα πωλείται από τον Οκτώβριο του 2022 θα πρέπει η αυτονομία να είναι τουλάχιστον στα 60 χλμ. και από τον Ιανουάριο του 2024 πάνω από 80 χλμ..

Πλέον, αρκετά plug-in της αγοράς, όπως το Ford Kuga PHEV ή το VW Tiguan e-Hybrid, βρίσκονται περίπου στα 60 χλμ., ενώ το Toyota RAV4 μπορεί να διανύσει αθόρυβα έως 95 χλμ.

Κάπου εκεί αναμένεται να βρίσκονται και τα νέα PHEV του VW Group που αντί για τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.4 TSI θα έχουν τον πιο εξελιγμένο 1.5 TSI. Ταυτόχρονα, η μπαταρία θα μεγαλώσει ώστε να προσφέρεται η αυξημένη αυτονομία, ενώ ένας ισχυρότερος on board φορτιστής (από τα σημερινά 3,6 kW στα 11 kW) θα διασφαλίζει την ταχύτερη x3 φόρτιση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!