NEA

Νέο δεσμευτικό χάρτη οδικής ασφάλειας προτείνει η Περιφέρεια Αττικής: Δείτε τι προτείνει

Προτάσεις νομοθετικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια των πολιτών της χώρα κατέθεσε η περιφέρεια Αττικής στο υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Μεταξύ άλλων προτείνει την υιοθέτηση ενός συνεκτικού και δεσμευτικού Χάρτη Οδικής Ασφάλειας με στόχο να αντιμετωπιστούν ενιαία και στο σύνολό τους όλα τα ζητήματα που αποτυπώνονται διαχρονικά στις εκθέσεις της ειδικής μόνιμης επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.
Αναλυτικά οι προτάσεις είναι οι εξής:

Αναμόρφωση του εγχειριδίου θεωρητικών εξετάσεων ώστε να δίνει έμφαση σε ζητήματα που ελέγχουν την ικανότητα οδήγησης – συμπεριφοράς και γνώσης του ΚΟΚ. Να ισχύει για όλους ανεξαιρέτως, να είναι διατυπωμένο σε απλή γλώσσα και να λαμβάνει υπόψη όσους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμΕΑ, Ρομά, κ.ά).

Καθιέρωση της κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, ως αυτοτελούς υποχρεωτικού μαθήματος, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με απώτερο στόχο την διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων και στις πρώτες τάξεις των Λυκείων της χώρας.

Καθιέρωση πιστοποιητικών επάρκειας εξεταστή και εκπαιδευτή και συγκρότηση ειδικής επιτροπής επιστημόνων υψηλού κύρους για τη διαρκή αξιολόγηση του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης. Στην αρμοδιότητα της επιτροπής η επανεξέταση οδηγών που υποπίπτουν σε σοβαρές παραβάσεις του ΚΟΚ ή προξενούν κατ’ επανάληψη τροχαία ατυχήματα.

Επανεξέταση και αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε εξεταστές και εκπαιδευτές που υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!