NEAPINED

Το Jensen FF ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του

Το αυτοκίνητο της Ferguson Formula ήταν τόσο πρωτοποριακό σε τεχνολογικό επίπεδο που ανέβαζε την τιμή του σε επίπεδα Ferrari.

Το Jensen FF μπορεί να μην έχει γνωρίσει την δόξα μίας Miura ή μιας DB7 αλλά ήταν ένα πραγματικό πολύ προχωρημένο τεχνολογικά αυτοκίνητο.

Ξέχωρα από το ότι ήταν το πρώτο επιβατικό με μόνιμη τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό που δεν «κούρδιζε» (ναι, προϋπήρξε του Audi Quattro) ήταν και το πρώτο με μηχανικό σύστημα που δεν επέτρεπε στους τροχούς να μπλοκάρουν κατά το απότομο φρενάρισμα.

Με άλλα λόγια ήταν μία πρωτόλεια εφαρμογή του σημερινού ABS. Κάτω από το καπό υπήρχε ένας V8 της Chrysler με χωρητικότητα 6,3 λίτρων με την ισχύ να περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με 3 σχέσεις.

Το Jensen FF κατασκευάστηκε από το 1966 έως το 1971 μόλις 320 φορές και πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο που βγει σε δημοπρασία είναι μοντέλο του 1971, έχει διανύσει 144.000 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Από την Silverstone Auctions εκτιμάται πως το Νοέμβριο θα πωληθεί για πάνω από 150.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!