ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Μόλις πρόσφατα παραδόθηκε το πρώτο Hennessey Venom F5 [video]

Πρόκειται για το πρώτο από τα 24 κομμάτια που θα κατασκευαστούν και το πρώτο που βάζει στα ταμεία της Hennessey περίπου 2,1 εκατομμύρια δολάρια.

Αν νομίζετε πως η παραγωγή ενός hypercar είναι μια εύκολη υπόθεση αρκεί να σκεφτείτε πως ο Hennessey χρειάστηκε περίπου 4 χρόνια για να παραδώσει στον πελάτη του το πρώτο Venom F5 των 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως το Venom F5 εφοδιάζεται με έναν V8 6.6. που φθάνει τα 1.842 άλογα και τα 1.617 Nm ροπής. Όσο για τις επιδόσεις, αυτές είναι καταιγιστικές αφού τα 0-100 χλμ../ώρα ολοκληρώνεται σε 2,6 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα και τα 0-300 χλμ./ώρα σε 15,5 δευτερόλεπτα.

Άλλωστε οι επιδόσεις και η πολύ υψηλή ταχύτητα κοντά στα 500 χλμ./ώρα είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν το Venom F5. Αν μη τι άλλο πρόκειται για εντυπωσιακά νούμερα για ένα πρότζεκτ που υλοποιείται και δεν αποτελεί απλά ψηφιακές μακέτες και σχέδια.

Μία μικρή λεπτομέρεια είναι πως το αμερικανικό hypercar δεν έχει αερόσακους με αποτέλεσμα να μην έχει έγκριση τύπου στις ΗΠΑ. Έτσι, ο κάτοχός του θα έχει το δικαίωμα να το κυκλοφορεί μόνο υπό το καθεστώς επίδειξης και να μπορεί να διανύει μέχρι 4.000 χιλιόμετρα το χρόνο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!