NEA

Ξέρατε ότι η Tesla προσφέρει χαμηλότερους μισθούς στη Γερμανία;

Οι εργαζόμενοι στο τεράστιο νέο εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Βερολίνο θα εκλέξουν σύντομα το νέο συμβούλιο εργαζομένων.

Tα συνδικάτα στην Γερμανία είναι πανίσχυρα και το νέο που θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντά των εργαζομένων της Tesla θα έχει αρκετή δουλειά. Και αυτό επειδή είναι γνωστή… η δύσκολη σχέση του Elon Musk με την οργανωμένη εργασία, καθώς προσφέρει αμοιβή 20% χαμηλότερη από τους συλλογικά διαπραγματευόμενους μισθούς που προσφέρονται σε άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Ένα συμβούλιο εργαζομένων διασφαλίζει ότι τα συμφέροντα του εργατικού δυναμικού έχουν φωνή και βάρος. Αυτό είναι σύμφωνο με τη δημοκρατική εργασιακή κουλτούρα στη Γερμανία», δήλωσε η Birgit Dietze, επικεφαλής της περιοχής της IG Metall στο Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο και τη Σαξονία.

Το εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Βερολίνο θα απασχολεί 12.000 εργαζόμενους, αν και μόνο το ένα έκτο από αυτούς έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής, πράγμα που σημαίνει ότι η εκλογή ενός συμβουλίου εργαζομένων δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα, δήλωσε η IG Metall.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!