NEA

Στα επίπεδα του 1956 έπεσε η βρετανική παραγωγή αυτοκινήτων

Kατά 41,4% μειώθηκε τον περασμένο μήνα η βρετανική παραγωγή αυτοκινήτων, στο χαμηλότερο επίπεδο του Οκτωβρίου από το 1956, καθώς η παγκόσμια έλλειψη τσιπ ημιαγωγών και το κλείσιμο εργοστασίων έπληξαν τον κλάδο.

Συνολικά 64.729 αυτοκίνητα βγήκαν από τις βρετανικές γραμμές παραγωγής, σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρείας Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT) την Παρασκευή.

Η πτώση αντανακλά τα παγκόσμια προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Honda στα τέλη Ιουλίου.
Η παραγωγή αυτοκινήτων τους πρώτους 10 μήνες του έτους ανήλθε σε 721.505 οχήματα, μειωμένη κατά 2,9% σε σχέση με το 2020, όταν οι ιστότοποι έκλεισαν για μήνες καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τη Βρετανία.

Η παραγωγή αυτοκινήτων και βαν για ολόκληρο το έτος θα είναι κάτω από το 1 εκατομμύριο για δεύτερη συνεχή χρονιά, αλλά αναμένεται να επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο το 2022.

«Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας της Βρετανίας είναι ανθεκτικός, αλλά με την αναζωπύρωση του COVID σε μερικές από τις μεγαλύτερες αγορές μας και τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού εκτεταμένες ή ακόμη και να σπάνε, οι άμεσες προκλήσεις για τη διατήρηση της λειτουργίας της βιομηχανίας είναι τεράστιες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SMMT, Mike Hawes.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!