NEAPINED

Το Renault Austral θα είναι ο διάδοχος του Kadjar

Με στόχο να κάνει πιο έντονη την παρουσία της στα SUV η Renault θα λανσάρει την άνοιξη ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο με εντελώς νέα ονομασία.

Ξεχάστε το Kadjar που μπορεί να ήταν ένα ολοκληρωμένο SUV, αλλά δίχως να μπορεί να βγει από την σκιά του Nissan Qashqai. Για αυτό και οι Γάλλοι αποφάσισαν να δώσουν μια εντελώς νέα ονομασία στο διάδοχο μοντέλο ανακοινώνοντας επίσημα πως αυτό θα ονομάζεται Austral.

Μια ονομασία που προφανώς να μας παραπέμπει στην Αυστραλία, όπου όμως και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διατίθεται και που θα έχει κύριο πεδίο δράσης την Ευρώπη. Από την άλλη, πιθανότατα το λατινικό «australis» να συσχετίζεται με τα νότια ώστε να προβληθεί η γαλλική καταγωγή σε συνδυασμό με μια διεθνή αποδοχή.

Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία και λεπτομέρειες του μήκους 4,51 μέτρων SUV είναι βέβαιο πως η συγγένειά του με το Nissan Qashqai θα είναι παραπάνω από στενή.

Λογικά θα εφοδιάζεται με τους γνωστούς τετρακύλινδρους βενζίνης των 1.300 κ.εκ. με 140 και 158 ίππους αντίστοιχα, ενώ μάλλον θα υπάρχουν και εδώ τετρακίνητες εκδόσεις. Επίσης, θα δούμε τόσο την E-Tech υβριδική έκδοση από το Clio όσο και την plug-in έκδοση με 1.600άρη κινητήρα από το Arkana σε αντίθεση με την range extender του Qashqai.  

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!