NEA

BMW Concept XM: Τρόμος και γοητεία;

Μετά την αποκάλυψη του κόνσεπτ SUV σε μια ειδική εκδήλωση στο Μαϊάμι, το αφεντικό της BMW M, Frank van Meel, είπε πως ορισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Concept XM θα χρησιμοποιηθούν και σε άλλα μοντέλα BMW.

Ένα από αυτά τα στοιχεία θα είναι το φωτιζόμενο περίγραμμα της μάσκας με τα χαρακτηριστικά νεφρά που ανάλογα με το χρώμα θα προσδιορίζει και τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Μάλιστα, η φωτιζόμενη μάσκα δεν θα αποτελέσει προνόμιο μόνο των M εκδόσεων, αλλά και άλλων κορυφαίων BMW.

Ο Van Meel πρόσθεσε -σε δηλώσεις του στο καναδικό Driving– πως η BMW M παρακινήθηκε να εξελίξει ένα προκλητικό μοντέλο από τους ίδιους τους πελάτες της που ρωτούσαν: «Τι έχετε πάνω από τα X6 M, X5 M; Θέλουμε να έχουμε κάτι σαν τη Lamborghini Urus, τη Mercedes G-Class AMG. Πότε θα δούμε κάτι τέτοιο; Το θέλουμε!».

Με αυτά και αυτά η BMW φαίνεται πως περνά σε μια νέα σχεδιαστική εποχή που προκαλεί αφήνοντας ανάμεικτες εντυπώσεις. Πάντως, το M μοντέλο που θα προκύψει από το Concept XM θα εφοδιάζεται με έναν εξηλεκτρισμένο twin-turbo V8 που θα ξεπερνά τα 750 άλογα και θα αποδίδει περίπου 100 παραπάνω από την Lamborghini Urus.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!