NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Mercedes πήρε το πράσινο φως για αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3

To Drive Pilot της νέας S-Class πήρε την πρώτη επίσημη έγκριση για αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3 και θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2022.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που υιοθέτησε ένα πακέτο κανόνων και κανονισμών για τη βάση αυτών των συστημάτων το 2017. Και σύμφωνα με τον Markus Schaffer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG και Chief Technology Officer, η Mercedes είναι ο πρώτος κατασκευαστής που έβαλε την αυτόνομη οδήγηση υπό όρους σε μοντέλα παραγωγής στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την εταιρία είναι σε θέση να κρατά το όχημα στην λωρίδα του και να αντιδρά σε απρόσμενες κυκλοφοριακές συνθήκες κάνοντας ελιγμούς αποφυγής ή φρεναρίσματα έκτακτης ανάγκης. Σε αντίθεση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που βασίζονται αποκλειστικά στις κάμερες για τη σάρωση του δρόμου μπροστά, η Mercedes-Benz εμπιστεύτηκε το σύστημα LiDAR.

Προς το παρόν το Drive Pilot μπορεί να λειτουργεί με ταχύτητες έως και 60 χλμ/ώρα και είναι πολύ αποτελεσματικό σε συνθήκες κίνησης με χαμηλή κυκλοφορία και περιορισμένη ταχύτητα.  Το σύστημα απαιτεί την παρουσία το οδηγού πίσω από το τιμόνι, και το χέρι του πάνω σε αυτό, αν και επιτρέπει να μην έχει το βλέμμα του στον δρόμο και να πραγματοποιεί όποια εργασία επιθυμεί, να βλέπει ταινία στο σύστημα infotainment ή να κάνει τα ψώνια του στο διαδίκτυο.

Το Drive Pilot μπορεί να εφαρμοστεί στο δίκτυο των 13.191 χιλιομέτρων των αυτοκινητοδρόμων στην Γερμανία, ενώ αργότερα, αν επιτρέψουν οι άλλες χώρες, θα επεκταθεί και στις ΗΠΑ και την Κίνα. Η Mercedes-Benz θα προσφέρει τα συστήματα DRIVE PILOT που βασίζονται σε LiDAR ξεκινώντας από το πρώτο εξάμηνο του 2022 στην S-Class και στο EQS και σταδιακά σε όλη την γκάμα της.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!