NEA

Πόσο κοστίζει η ασφάλεια αυτοκινήτου των best seller οχημάτων στην Ελλάδα;

Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, συνεπάγεται και άλλα εξτρά έξοδα, πέρα από το κόστος απόκτησης.

Αυτά τα έξοδα είναι συνήθως πάγια – πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να επαναλαμβάνονται καθόλη τη διάρκεια που έχετε στη κατοχή σας το όχημα. Τέτοια πάγια έξοδα είναι τα τέλη κυκλοφορίας καθώς και η ασφάλεια αυτοκινήτου.

Ειδικότερα το κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου είναι ίσως το μεγαλύτερο πάγιο έξοδο που προσέχουν οι περισσότεροι νέοι ιδιοκτήτες οχημάτων και το υπολογίζουν αρκετά, πριν προβούν στην τελική αγορά ενός αυτοκινήτου.

Με τη βοήθεια της πλατφόρμας σύγκρισης ασφαλειών Asfaleies24.gr, ψάξαμε και βρήκαμε το ετήσιο κόστος ασφάλισης των 6 πιο δημοφιλών θερμικών αυτοκινήτων καθώς και 2 ηλεκτρικών.

Το κόστος ασφάλισης έχει υπολογιστεί για την Αττική, με τκ 10432, οδηγό 40 ετών με 22 έτη διπλώματος. Σε άλλες περιοχές το κόστος θα διαφοροποιείται ενώ στην επαρχία πιθανόν θα είναι αρκετά χαμηλότερο.

Για μια εξατομικευμένη προσφορά επισκεφθείτε το Asfaleies24.gr και πάρτε μια προσφορά για ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα σε μόλις 1 λεπτό!


Κόστος ασφάλειας για τα 6 πιο δημοφιλή μοντέλα στην Ελλάδα

Toyota Yaris

Το μικρό όχημα της Toyota αποτελεί το best seller στη κατηγορία Μίνι, εδώ και αρκετά χρόνια.

Η ασφάλεια για τη βασική έκδοση 1000 κυβικών Active, για καινούργιο όχημα με αγορά εντός του 2021 και ασφαλιζόμενη αξία 11.549€, θα σας κοστίσει 110,13€ για τη βασική, υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Το κόστος ασφάλισης αναφέρεται σε ασφάλεια για 12 μήνες ενώ μέσα από το Asfaleies24.gr έχετε τη δυνατότητα πληρωμής σε έως 12 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας!

Peugeot 208

Το μικρό μοντέλο της Peugeot, έχει ακριβώς το ίδιο κόστος ασφάλισης με το Toyota Yaris. Μια ετήσια ασφάλιση θα σας κοστίσει 110,13€ ενώ αν σας ενδιαφέρει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, τότε το κόστος ανεβαίνει στα 251,78€.

Να σημειώσουμε πως στη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου περιλαμβάνονται και όλες οι πρόσθετες καλύψεις όπως θραύση κρυστάλλων, νομική προστασία καθώς και οδική βοήθεια.

Opel Corsa

Η ετήσια μικτή ασφάλεια με όλες τις καλύψεις, για ένα καινούργιο Opel Corsa ξεκινάει από 260,96€ για ασφαλιζόμενη αξία 12.549€. Αντίστοιχα, η απλή βασική ασφάλεια θα σας κοστίσει μόλις 103,50€ για 12 μήνες!

Peugeot 2008

Η μικτή ασφάλεια για το Peugeot 2008 θα σας κοστίσει 340,36€ -κόστος σχετικά αυξημένο αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο της Peugeot έχει υψηλή αξία αγοράς, περίπου 21.000€- και φυσικά με τη μικτή ασφάλεια δεν έχετε να ανησυχείτε για ενδεχόμενες ζημιές που μπορεί να προκαλέσετε εσείς στο όχημά σας.

Η παραπάνω τιμή ισχύει με απαλλαγή 1000€ – δηλαδή τις ζημιές έως 1000€ τις καλύπτεται εσείς και οποιοδήποτε ποσό πάνω από αυτό η ασφαλιστική εταιρεία.

Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε μικρότερη απαλλαγή, με τα ασφάλιστρα όμως να ανεβαίνουν ή μεγαλύτερη απαλλαγή, με τα ασφάλιστρα να μειώνονται αντίστοιχα. Η απλή βασική ασφάλεια αστικής ευθύνης θα σας κοστίσει περίπου 105€ και περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές από το νόμο καλύψεις μόνο.

Hyundai i10

Η βασική ασφάλεια για το Hyundai i10 θα σας κοστίσει 104,40€ για 12 μήνες κάλυψη. Αν επιθυμείτε μικτή ασφάλεια, τότε το κόστος ανεβαίνει στα 293€ με 1000€ απαλλαγή, πάλι για  12 μήνες συμβόλαιο.


Ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Πέρα από τα πιο δημοφιλές μοντέλα στην κατηγορία των θερμικών, σας παρουσιάζουμε και το κόστος ασφάλισης 2 εκ των πιο δημοφιλών ηλεκτρικών αυτοκινήτων – του Tesla Model 3 και του Volkswagen ID.3

Tesla Model 3

Το κόστος ασφάλισης για το Model 3 ξεκινάει από περίπου 550€ για απλή βασική ασφάλεια, φτάνει τα 700€ για ασφάλεια πυρός κλοπής και ξεπερνάει τα 1200€ για μικτή ασφάλιση, ανάλογα τον τύπο του αυτοκινήτου (standard Range, Long Range, Performance).

Φυσικά το κόστος δικαιολογείται καθώς το Model 3 έχει αυξημένο κόστος αγοράς, οπότε αντίστοιχα και το κόστος ασφάλισης είναι μεγάλο.

Volkswagen Id.3

Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε το δημοφιλές ηλεκτρικό της VW, θα πρέπει να υπολογίζεται επίσης και σε ένα επιπλέον ετήσιο κόστος ασφάλειας περίπου 1280€ για μικτή πλήρη ασφάλιση με απαλλαγή 450€.

Τα παραπάνω κόστη ασφάλισης ήταν υπολογισμένα για οδηγό 40 ετών με 22 έτη διπλώματος και ΤΚ 10432, μέσα από την πλατφόρμα του Asfaleies24.gr

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και πάρτε μια online προσφορά μέσα σε μόλις 1 λεπτό, απλά εισάγοντας τα βασικά σας στοιχεία όπως και τα στοιχεία του προς ασφάλιση οχήματος!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!