NEAPINED

Chevrolet Silverado EV με 673 ηλεκτρικά άλογα [video]

Τo best-seller της Chevrolet και το δεύτερο δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της αμερικανικής αγοράς αποκτά και ηλεκτρική έκδοση!

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι μόνο τα συνηθισμένα επιβατικά αλλά και αυτά με καρότσα. Τα γνωστά σε όλους pick-up, τα οποία μπαίνουν και αυτά σιγά-σιγά στο στίβο της ηλεκτροκίνησης. Εδώ και αρκετές εβδομάδες η Ford έχει παρουσιάσει το F-150 Lighting και όπως ήταν αναμενόμενο ο άμεσος ανταγωνιστής δεν μπορούσε να αφήσει αναπάντητη τη πρόκληση.

Έτσι, η Chevrolet προχώρησε στην παρουσίαση του ηλεκτρικού Silverado που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το «αγροτικό» με τους συμβατικούς κινητήρες. Καταρχήν, βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium και αν σας λέει κάτι αυτή η ονομασία είναι επειδή η ίδια χρησιμοποιείται και στο νέο GMC Hummer.

Η Chevrolet θα λανσάρει το Silverado EV μέσα στο 2023 με τιμή εκκίνησης περίπου στις 40.000 δολάρια με το κορυφαίο RST να ξεπερνά τις 100.000 δολάρια. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η RST έχει μια τεράστια μπαταρία 200 kWh που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυασμένη ισχύ στους 673 ίππους.

Όσο για την αυτονομία του διπλοκάμπινου ηλεκτρικού Silverado, αυτή βρίσκεται στα 640 χιλιόμετρα με τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 4,5 δεύτερα. Καθόλου άσχημα για ένα μεγάλο και βαρύ pick-up που υποστηρίζει ταχυφόρτιση έως 350 kW.

Θα υπάρξει και η μικρότερη έκδοση WT με 517 άλογα και αυτονομία περίπου ίδια, που η Chevrolet την συστήνει για εταιρική χρήση (company car) με λίγο μικρότερη ελκτική δύναμη στους 3,6 τόνους (με έξτρα πακέτο θα μπορεί να ανέβει στους 9!) και ωφέλιμο στα 550 κιλά.  

Σχεδιαστικά το ηλεκτρικό Silverado των 5 και βάλε μέτρων εντυπωσιάζει, ενώ πέρα από τον καρότσα μήκους 2,8 μέτρων, κάτω από το μπροστινό καπό υπάρχει και ένας έξτρα χώρος για αποσκευές. Όσο για το εσωτερικό, αυτό θυμίζει ένα high-tech SUV με όλες τις ψηφιακές ανέσεις με τις δύο οθόνες (πίνακα οργάνων 11’’ + touch-screen 17’’) να δημιουργούν το απόλυτο κόκπιτ για τον life-styler επαγγελματία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!