NEAPINED

Πόσο χρειάζεται η Tesla ένα Model 2;

Δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν πως η Tesla πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Apple και να μην πέσει σε χαμηλά επίπεδα τιμών πώλησης και μοντέλων.

Για το 2021 το Model 3 ήταν με διαφορά το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό της Ευρώπης. Ωστόσο, στα επόμενα χρόνια η εικόνα αυτή αναμένεται να αλλάξει αφού οι υπόλοιποι κατασκευαστές επιταχύνουν συνεχώς στον στίβο της ηλεκτροκίνησης.

Κάτι που θα γίνεται όλο και πιο έντονο αφού στα επόμενα χρόνια εταιρίες όπως η Ford, Alfa Romeo, Peugeot, Renault, Audi κ.α. θα παρουσιάζουν περισσότερα ηλεκτρικά παρά συμβατικά και κάποια στιγμή μέχρι το 2030 δεν θα πωλούν κανένα νέο αυτοκίνητο με κινητήρα καύσης.

Λογικό είναι στην Tesla να προβληματίζονται και να έχουν ήδη ανακοινώσει το Model 2, το οποίο θα είναι το φτηνότερο μοντέλο της μάρκας. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν μία εκτίμηση στις 25.000 δολάρια, ενώ στην Ευρώπη και σε ορισμένες αγορές με τις γενναίες επιδοτήσεις η τιμή μπορεί να πέφτει ακόμη και από εκείνη του VW ID.3., δηλ. κάτω από τις 25.000 ευρώ.

Μέχρι να δούμε το Model 2 οι συνάδελφοι από το ρωσικό kolesa.ru έχουν δημιουργήσει μία πετυχημένη ψηφιακή προσέγγιση. Kαι όπως έχουμε διαπιστώσει, πολύ συχνά πέφτουν μέσα στις υποθέσεις τους.

Το Model 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά τα τέλη του 2023, το πιο αισιόδοξο σενάριο καθώς λογικά η Tesla θα προλάβει την Xiaomi και την Apple :-). Αρχικά θα κατασκευάζεται στην Κίνα και αργότερα στο Βερολίνο για την Ευρώπη και στις ΗΠΑ για τη Βόρεια Αμερική. Η βασική του έκδοση θα έχει μια αυτονομία πάνω από τα 400 χιλιόμετρα. Stand by.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!