NEA

Πωλήθηκε μια Porsche Carrera GT σε ποσό ρεκόρ

Η εικονιζόμενη Porsche Carrera GT έχει στο κοντέρ της μόλις 1.248 χιλιόμετρα και είναι ένας από τους λόγους μία από τις ακριβότερες που έχουν πωληθεί ποτέ.

Μπορεί να μην είναι η ακριβότερη, αλλά είναι αυτή που έχει πουλήσει ποτέ σε δημοπρασία της η ιστοσελίδα Bring A Trailer. Συγκεκριμένα, η εξαιρετικής κατάστασης κόκκινη Carrera GT κατάφερε να πιάσει τα 1,9 εκατομμύρια δολάρια. Μία πολύ καλή τιμή αν αναλογισθεί κανείς πως η μέσα τιμή μιας Carreta GT είναι στο περίπου ένα εκατομμύριο.

Υπενθυμίζεται πως η GT Concept είχε παρουσιασθεί ως πρωτότυπο το 2000. Εξελίχθηκε μέσα σε τρία χρόνια για να γίνει μοντέλο παραγωγής με έναν V10 των 5,7 λίτρων που απέδιδε 612 ίππους και 590 Nm. Σε συνδυασμό με 6άρι μηχανικό κιβώτιο με κίνηση στον πίσω άξονα.

Οι επιδόσεις ήταν εξαιρετικές για την εποχή, με τα 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ./ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα άγγιζε τα 330 χλμ./ώρα.

Υπήρχαν και πολλές καινοτομίες, όπως ο ξηρός κεραμικός συμπλέκτης, τα κεραμικά δισκόφρενα, τα διπλά ψαλίδια pushrod στην ανάρτηση, η πολύ ελαφριά κατασκευή που χωρίς τα «ζουμιά» δεν ξεπερνούσε τα 1.380 κιλά κ.α.

Η παραγωγή της κεντρομήχανης Carrera GT κράτησε την περίοδο 2003-2007 και από το εργοστάσιο βγήκαν 1.270 αυτοκίνητα με το καθένα να έχει μια τιμή περίπου στις 453.000 ευρώ (με τις τότε ισοτιμίες).

Στη συνέχεια ο διάδοχος του μοντέλου ήταν η 918 Spyder. Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως παρά τις προσπάθειες της Porsche να μπει στα hyper σαλόνια δεν έχει καταφέρει ποτέ να αποκτήσει το κύρος μίας Ferrari ή μίας Lamborghini.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!