NEAPINED

Αυτή η Cadillac ανήκε στον Έλβις Πρίσλεϊ

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ιστορία αφού πέρα από τον Πρίσλεϊ ο ιδιοκτήτης του ήταν και ο Ελληνοαμερικανός γιατρός που είχε κατηγορηθεί για το θάνατο του διάσημου ροκ σταρ.

Την εικονιζόμενη Cadillac Fleetwood Brougham την είχε αγοράσει ο ίδιος ο Έλβις Πρίσλεϊ το 1975 για κάτι περισσότερο από 12.000 δολάρια (περίπου 70.000 με τη τωρινή ισοτιμία). Την κράτησε όμως για πολύ λίγο αφού μετά από περίπου ένα χρόνο την δώρισε στον προσωπικό του γιατρό Dr. Nick. Toν Αύγουστο του 1977 ο Πρίσλεϊ ταξίδεψε στα ουράνια.

Ο γιατρός ήταν ο Γιώργος Νιχόπουλος που είχε κατηγορηθεί για την αλόγιστη συνταγογράφηση αμφεταμίνης και ηρεμιστικών χαπιών, όπως ισχυρίζονταν οι στενοί φίλοι και οπαδοί του Πρίσλεϊ. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 1977, ο Νιχόπουλος είχε δεχθεί σφαίρα στον ώμο όταν βρισκόταν στο γήπεδο του Μέμφις και θεωρήθηκε ως απόπειρα δολοφονίας από εξαγριωμένα θαυμαστή του Πρίσλεϊ. Τελικά, ο Νιχόπουλος καταστράφηκε τόσο επαγγελματικά όσο και οικονομικά από τις δικαστικές διαμάχες και απεβίωσε το 2016.

Τώρα, με την Cadillac που πωλείται είχε κάνει περίπου 2.800 χιλιόμετρα., Μπορεί να ήταν λίγα αλλά την κράτησε για αρκετά χρόνια, συγκεκριμένα μέχρι το 1985. Από τότε δεν άλλαξε χέρια και ο ιδιοκτήτης της την πουλάει σε μία δημοπρασία.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, δίχως σκουριά που να δημιουργεί πρόβλημα σε βασικά μέρη. Επίσης, υπάρχουν όλα τα χαρτιά της, ακόμα και την επιταγή με το όνομα του Έλβις επάνω της. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα γερό σέρβις ώστε ο V8 των 8,2 λίτρων να πάρει μπροστά και πάλι δίχως να αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω της πολύχρονης ακινησίας.

Χαρακτηριστικά είναι τα πολλά έξτρα, όπως ηλιοροφή, τα ειδικά λάστιχα, το αγαλματίδιο στο εμπρός καπό κ.ά. Στο εσωτερικό μπήκαν επενδύσεις από βελούδο με το γούστο της εποχής, οι οποίες όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Το υπόλοιπο σαλόνι έχει τα θεματάκια του με διάφορα εμφανή σημάδια από το πέρασμα των χρόνων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!