ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Επίσημα το υβριδικό Hyundai i20 Rally1 [video]

H αγωνιστική ομάδα της Hyundai είναι η πρώτη που παρουσιάζει το νέο της αγωνιστικό που θα συνδυάζει έναν turbo 1.600άρη με υβριδικό σύστημα!

Για φέτος η Hyundai έχει έναν πολύ βασικό στόχο. Να καταφέρει επιτέλους να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα οδηγών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Και αυτό ίσως να το καταφέρει με το υβριδικό i20 Rally1, με το οποίο θα αγωνιστούν σε όλο το πρωτάθλημα οι Ott Tanak και Thierry Neuville. Το τρίτο αγωνιστικό θα μοιραστούν ο Dani Sordo και ο Oliver Solberg.

Σε ότι αφορά το κινητήρα, αυτός παραμένει στα 1.600 κ.εκ. με turbo, αλλά και την προσθήκη ηλεκτρικού μοτέρ ισχύος 100 kW (136 ίππων) προσφέροντας επιπλέον ισχύ (κάπου στα 500+ άλογα για περιορισμένο χρονικό διάστημα) στις ειδικές διαδρομές.

Το επιπλέον βάρος της μπαταρίας 3,9 kWh είναι στα 70 κιλά (θα μπορεί να φορτίζει με ανάκτηση κίνησης ή ακόμη και plug-in στο service-park), ενώ έχει μειωθεί η αεροδυναμική κατά 15%. Επίσης, υπάρχουν και άλλες αλλαγές, όπως το απλούστερο κεντρικό διαφορικό και η μικρότερη διαδρομή της ανάρτησης.

Εξωτερικά, το νέο αυτοκίνητο βασίζεται στην καινούργια γενιά του i20 Ν, αν και όπως είναι φυσικό έχει εντελώς διαφορετικό αεροδυναμικό πακέτο, επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μία κεντρική εξάτμιση και μία τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος. Νέα είναι και τα χρώματα, καθώς και νέοι τροχοί με ελαστικά Pirelli P-Zero.

Οι αντίπαλες ομάδες με τα Toyota GR Yaris Rally 1 και M-Sport Ford Puma Rally1 έχουν προγραμματίσει τα επίσημα αποκαλυπτήρια για τις 15 Ιανουαρίου. To νέο πρωτάθλημα του WRC ξεκινά και φέτος από το Μόντε Κάρλο στις 20-23 Ιανουαρίου. Δείτε εδώ το πρόγραμμα με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο Ακρόπολις που φέτος θα έχει και σούπερ ειδική στο ΟΑΚΑ.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!