NEA

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Rolls-Royce – Ποιο μοντέλο την απογείωσε;

Η βρετανική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων Rolls-Royce κατέγραψε έτος ρεκόρ πωλήσεων το 2021, σε αντίθεση με ολόκληρο τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας που έζησε μια μαύρη χρονιά μεταξύ πανδημίας και έλλειψης ημιαγωγών.


Η μάρκα, η οποία ανήκει στον γερμανικό όμιλο BMW, είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά σχεδόν 50% στα 5.586 αυτοκίνητα, καταγράφοντας ένα ιστορικό ρεκόρ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η ζήτηση τονώθηκε ιδιαίτερα από το νέο κουπέ «Ghost» και το SUV Cullinan 4×4 στις 350.000 ευρώ. «Το 2021 ήταν μια εκπληκτική χρονιά για την Rolls-Royce Motor Cars», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής Torsten Muller-Otvos σε δήλωση.

Η Rolls-Royce, που ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και εξαγοράστηκε από την BMW το 1998, ετοιμάζει επίσης την κυκλοφορία του Spectre, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της οχήματος.

Τα στοιχεία που δημοσιεύει η Roll-Royce έρχονται σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγορά αυτοκινήτου: ο κλάδος γνώρισε δύο μαύρες χρονιές το 2020 και το 2021. Ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, λόγω της πανδημίας και των μηνών κλεισίματος των αντιπροσώπων, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!