NEA

Η SsangYong πουλήθηκε στην Edison Motors

Η κορεατική εταιρία απέκτησε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με την εξαγορά της να ανέρχεται στα 224,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η SsangYong είχε με σχετικά καλή παρουσία στην Ευρώπη χάρη στο τετρακίνητο προφίλ της. Ωστόσο, οι καιροί άλλαξαν, τα SUV αυξήθηκαν τρομακτικά και γρήγορα η μικρή αυτή εταιρία πέρασε στο περιθώριο.

Το 2010 την είχε αγοράσει η Mahindra αλλά δίχως να αλλάζει κάτι στην φθίνουσα πορεία της μάρκας και την πορεία της προς την πτώχευση. Εδώ και καιρό ο ινδικός όμιλος αναζητούσε αγοραστή και τελικά τον βρήκε από τη Νότιο Κορέα.

Την Edison Motors που δραστηριοποιείται  στην κατασκευή ηλεκτρικών λεωφορείων και επαγγελματικών οχημάτων με βλέψεις στην αγορά των επιβατικών. Η οποία αποκτά το 95% των μετοχών της SsangYong ενώ πολύ σύντομα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τους νέους ιδιοκτήτες για την πορεία της εταιρίας στα επόμενα χρόνια.

Για να δούμε τι και αν θα καταφέρει να διατηρήσει στην ζωή την SsangYong, τουλάχιστον στην ασιατική αγορά με το λανσάρισμα ηλεκτρικών σεντάν και SUV.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!