ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημα το αγωνιστικό Toyota GR Yaris Rally1

Λίγο μετά την Ford η Toyota παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό στην Αυστρία, παρουσία του νέου προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Η Toyota θα συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα με συνολικά τέσσερα αγωνιστικά. Βασικοί οδηγοί θα είναι οι Elfyn Evans και Kalle Rovanpera. Το τρίτο αυτοκίνητο θα το μοιραστούν ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier -θα δώσει τον παρόν καταρχήν στο Μόντε Κάρλο- και ο WRC Esapekka Lappi. Το τέταρτο θα οδηγήσει ο Takamoto Katsuta που έχει και την ευθύνη εξέλιξής του.

Το υβριδικό Toyota Rally1 GR Yaris είναι φυσικά προσαρμοσμένο στους νέους κανονισμούς, με τον turbo των 1.600 κυβικών να υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW. Όσο για συνδυαστική ισχύ αυτή περιστασιακά ξεπερνά τα 500 άλογα και για αυτό το λόγο στα νέα αγωνιστικά του WRC το roll-cage είναι ακόμη πιο ενισχυμένο.

Η αύξηση του βάρους των 70 κιλών οφείλεται κατά κύριο λόγο στο υβριδικό σύστημα με την μπαταρία των 3,9 kWh, η οποία φορτίζει με την ενέργεια που ανακτάται κατά το φρενάρισμα. Έτσι, υπάρχει ένα έξτρα boost περιστασιακά, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως τα νέα υβριδικά αγωνιστικά θα μπορούν να κινούνται για λίγα χιλιόμετρα εκτός των ειδικών ηλεκτρικά και να φορτίζονται στα park services.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!