NEA

Ευρώπη: Τον Δεκέμβριο τα EV πούλησαν περισσότερο από τα diesel

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η είδηση πως τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεπέρασαν αυτές των πετρελαιοκίνητων!

Ορόσημο στην φθίνουσα πορεία των ντίζελ και στην διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήταν ο Δεκέμβριος αφού στις αγορές της Ευρώπης τα ηλεκτρικά πούλησαν περισσότερο από τα ντίζελ. Μια σημαντική στιγμή αν σκεφτεί κανείς πως πριν από μερικά χρόνια πάνω από τα μισά νέα αυτοκίνητα που πωλούνταν στην Ευρώπη ήταν ντίζελ και πως σήμερα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 1/5.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των EV έφθασε στο 21% όταν τα πετρελαιοκίνητα, σε διαρκή πτώση, έπεσαν στο 19%. Μέσα στον Δεκέμβριο του 2020 πωλήθηκαν 176.000 καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα, με τα πετρελαιοκίνητα να μένουν στα μόλις 160.000 αυτοκίνητα.

Στο πρώτο ενιάμηνο του 2021 και σε σχέση με την ίδια προηγούμενη περίοδο τα ντίζελ είχαν μία πτώση στο -26% όταν τα ηλεκτρικά είχαν αύξηση στο +91%. Δυστυχώς, η βίαιη διάδοση της ηλεκτροκίνησης συμπιέζει τον πιο εύκολο στόχο που δεν είναι άλλος από τα δαιμονοποιημένα εδώ και καιρό πετρελαιοκίνητα.

Η κατρακύλα ξεκίνησε από το 2015 και το σκάνδαλο του dieselgate που αν είσαι και «συνωμοσιολόγος» μπορείς να υποθέσεις πως λειτούργησε και ως εφαλτήριο για την ηλεκτροκίνηση. H οποία προωθείται με κάθε τρόπο και μέσα από γενναίες επιδοτήσεις με πολλούς κατασκευαστές να ανακοινώνουν πως από το 2030 και μετά θα κατασκευάζουν μόνο EV.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!