NEA

Εξαντλητικές δοκιμές για την Maserati Grecale στη Λαπωνία

Η Maserati συνεχίζει τα teaser και τις δοκιμές μιας και το λανσάρισμα της Grecale έχει πάει πίσω τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η Grecale να πωλείται ήδη από το Νοέμβριο. Ωστόσο, η έλλειψη ημιαγωγών και η γνωστή ιταλική παρέκκλιση από τα χρονοδιαγράμματα μεταφέρουν την πρεμιέρα του μικρότερου SUV της Maserati για την άνοιξη.

Έτσι, οι Ιταλοί βρίσκουν το χρόνο για κάποιες επιπλέον δοκιμές στις παγωμένες λίμνες της Λαπωνίας στην Σουηδία. Η ίδια η εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες από αυτές τις δοκιμές, σε κάθε είδους επιφάνεια και θερμοκρασίες που έφθαναν έως και τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου.

Στόχος ήταν να δοκιμαστούν σε ακραίες συνθήκες τα συστήματα υποβοήθησης και ελέγχου της πρόσφυσης καθώς και τα διάφορα προγράμματα οδήγησης. H Grecale είναι μικρότερη από την Levante και θα μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο με την Stelvio.

Υπενθυμίζεται πως «Grecale ή Γραίγος» ονομάζεται ένας βορειοανατολικός άνεμος που ξεκινά την Μαύρη Θάλασσα και φτάνει στα νότια της Μεσογείου. Το όνομά του παραπέμπει στο ιταλικό «vento grecale», εξού και η απόδοση του ως «ελληνικός άνεμος» αφού φαινομενικά προέρχεται από τη μεριά της Ελλάδας.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, αλλά λογικά θα δούμε τον δίλιτρο turbo βενζίνης με ήπια υβριδική υποβοήθηση. Ψηλότερα θα τοποθετείται η twin-turbo τρίλιτρη έκδοση με τον V6 Nettuno που έχουμε δει και στην MC20. Δεν αποκλείεται να δούμε και ηλεκτρική έκδοση της Grecale.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!